Annons

Buller från restaurang prövas i hyresnämnden

Lund Hyresgästen i centrala Lund störs över varutransporter till och från grannrestaurangens lager. Hon har vänt sig till hyresnämnden för att få stopp på oljudet.
Hyresgästen störs över att varor flyttas i hyresgästernas trappa. Bilden har dock inget med fallet i Lund att göra.

Störningarna kan börja redan klockan 5 på morgonen och pågå till långt in på kvällarna, hävdar hyresgästen i sin ansökan till hyresnämnden. Hon får sin sömn störd har fått försämrad hälsa till följd av störningarna.

Hyresgästen störs av att en restaurang, och eventuellt även andra företag, använder källarutrymmet i huset som sin lagerlokal. När varor flyttas ekar det i trapphuset och företagen använder även hyresgästernas hiss för att flytta tunga varor, vilket hyresgästen vänder sig mot. Hyresgästen efterlyser mer ”ordnade förhållanden” kring varutransporterna och att störningarna upphör. Hyresnämnden kommer att pröva fallet inom kort. 

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.