HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Chock och förväntan i de egna leden efter avhoppet

Stockholm Förvåningen är stor i Hyresgästföreningen, efter nyheten att Terje Gunnarson inte ställer upp för omval. Två kandidater återstår, men stödet för dem är delat.

För Terje Gunnarsons egen Hyresgästföreningen Sydost, som nominerat Terje för omval till ordförandeposten i regionen, kommer beskedet som en överraskning.

– Nä, det visste jag inte. Men vi har fullmäktigegrupp den 22 april och då diskuterar vi hur vi ska agera. Vi skiljer på nomineringar och röstande, det får ledamöterna göra efter eget huvud, säger ordförande Stig Hägerstrand.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Fredrik Ericsson, ordförande för Hyresgästföreningen Södermalm, är också häpen över beskedet.

– Oj, det var en nyhet, säger han och fortsätter.

Annons

– Terje har ju varit aktiv under en lång tid och alla organisationer mår bra av att förr eller senare byta ordförande, eller det gäller alla poster faktiskt. Han har gjort mycket bra, men det är naturligt att han avgår.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

Södermalmsföreningen har nominerat Greger Björkegren till ordförandeposten.

– Vi förväntar oss att det blir fler händer som jobbar. Det har varit alltför personcentrerat i regionstyrelsen, Terje har många punkter på dagordningen. Att fler får ansvar tror jag är bra.

Hyresgästföreningen Vällingby har nominerat den andra av dem som ställer upp i ordförandevalet.

Annons
Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

– Vår nominering av Eva Dazley står vi fast vid. Ledarskapet behöver ses över och jag tror på Eva. Hon är en tjej med fötterna på jorden, med lång erfarenhet av förtroendemannaskap och kommunpolitik, säger ordförande Yvonne Andersson.

– Vi behöver nya arbetssätt och fler som deltar i processen, en större öppenhet. Och någon som kan ena regionen. Men det här var lite överraskande!

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.