Annons

Cigarettrök fall för hyresnämnden

Västerås Hyresgästen fick in rök i lägenheten från grannen och ville att hyresvärden Kvarnvreten skulle åtgärda det. I början på december möttes parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen har under flera år haft problem med att cigarettrök kommer in i lägenheten via balkongen och köket från grannen som bor under. Det gick så långt att familjen inte kunde använda den inglasade balkongen. Hyresgästen, en 48-årig man, blev orolig för sina barns hälsa och bad hyresvärden, fastighetsbolaget Kvarnvreten, att vidta åtgärder för att förbättra inomhusluften. Hyresvärden har varit på plats i lägenheten, sprejat i ventilerna och tejpat igen ett hål vid köksskåpet och även bett grannen minska ned på rökandet. Men ingen av åtgärderna hjälpte.

Till slut ansökte hyresgästen till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I början på december träffades parterna i hyresnämnden. Efter ett förslag från nämnden gick de med på en förlikning.

Kvarnvreten åtar sig att se över ventilationen och att ge 48-åringen möjlighet att säga upp hyresavtalet med en månads uppsägningstid. Bolaget ska även ge honom förtur till minst tre likvärdiga lägenheter i Västerås.

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen L-politikern: "Skärp lagen så att hyresgäster slipper cigarettrök" Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.