Annons

Cigarettrök fall för hyresnämnden

Västerås Hyresgästen fick in rök i lägenheten från grannen och ville att hyresvärden Kvarnvreten skulle åtgärda det. I början på december möttes parterna i hyresnämnden.

Hyresgästen har under flera år haft problem med att cigarettrök kommer in i lägenheten via balkongen och köket från grannen som bor under. Det gick så långt att familjen inte kunde använda den inglasade balkongen. Hyresgästen, en 48-årig man, blev orolig för sina barns hälsa och bad hyresvärden, fastighetsbolaget Kvarnvreten, att vidta åtgärder för att förbättra inomhusluften. Hyresvärden har varit på plats i lägenheten, sprejat i ventilerna och tejpat igen ett hål vid köksskåpet och även bett grannen minska ned på rökandet. Men ingen av åtgärderna hjälpte.

Till slut ansökte hyresgästen till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I början på december träffades parterna i hyresnämnden. Efter ett förslag från nämnden gick de med på en förlikning.

Kvarnvreten åtar sig att se över ventilationen och att ge 48-åringen möjlighet att säga upp hyresavtalet med en månads uppsägningstid. Bolaget ska även ge honom förtur till minst tre likvärdiga lägenheter i Västerås.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.