Annons

Contentus städar inför hovrättens besök

Malmö De senaste dagarna har det varit febril aktivitet på Contentus gård i stadsdelen Herrgården. Inför hovrättens syn, imorgon tisdag, har alla ytor tvättats och målats om.
Foto: Andreas Brunner
, , ,

Nymålat står det på skyltar överallt i trappuppgångarna. Och en jättelik vattenpöl sträcker sig över stora delar av gården, ett resultat av den högtryckstvätt som pågår för fullt. Målaren Erik Andersen kommer gående över gården med penseln i högsta hugg. 

– Vi har hållt på här sedan i torsdags och ska vara klara i dag, säger han. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Brådskan har sina skäl. Hyrorna ska prövas. Igen. För några år sedan genomförde Contentus en genomgripande renovering av bostadskvarteret och ville höja hyrorna med 40 procent. Hyregästföreningen protesterade och efter prövning i hyresnämnden 2013 blev hyreshöjningen begränsad till 20 procent. Men Contentus gav sig inte utan överklagade till hovrätten. Först nu, snart tre år senare, är det dags för prövning av överklagandet. 

Annons

På tisdag och onsdag besöker hovrättens ledamöter bostadsområdet för att granska de aktuella lägenheternas skick och standard. 

Annons
Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.