HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Contentus städar inför hovrättens besök

Malmö De senaste dagarna har det varit febril aktivitet på Contentus gård i stadsdelen Herrgården. Inför hovrättens syn, imorgon tisdag, har alla ytor tvättats och målats om.
Foto: Andreas Brunner
, , ,

Nymålat står det på skyltar överallt i trappuppgångarna. Och en jättelik vattenpöl sträcker sig över stora delar av gården, ett resultat av den högtryckstvätt som pågår för fullt. Målaren Erik Andersen kommer gående över gården med penseln i högsta hugg. 

– Vi har hållt på här sedan i torsdags och ska vara klara i dag, säger han. 

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Brådskan har sina skäl. Hyrorna ska prövas. Igen. För några år sedan genomförde Contentus en genomgripande renovering av bostadskvarteret och ville höja hyrorna med 40 procent. Hyregästföreningen protesterade och efter prövning i hyresnämnden 2013 blev hyreshöjningen begränsad till 20 procent. Men Contentus gav sig inte utan överklagade till hovrätten. Först nu, snart tre år senare, är det dags för prövning av överklagandet. 

På tisdag och onsdag besöker hovrättens ledamöter bostadsområdet för att granska de aktuella lägenheternas skick och standard. 

Läs också Kvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.