Annons

Cykelbråk medlades i hyresnämnden

Nyheter Efter ett cykelbråk befarade Ulf Nilsson att hans chanser till en marklägenhet var borta. Efter medling i hyresnämnden görs processen om.

Ulf Nilsson har svåra skador i höft, knän, rygg och har svårt att gå. Vid en renovering ansåg han att han muntligen hade lovats förtur till en marklägenhet men att löftet drogs tillbaka när han varnades för att ha hotat en fastighetsskötare. Det skedde, enligt hyresvärden, efter att han blivit tillsagd att forsla bort cyklar som han hade stående i källaren.

Ulf Nilsson tog ärendet till hyresnämnden som nu har medlat om saken och enligt protokollet har han och värden nu kommit överens om:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästen ansöker skriftligen om förtur och lämnar in läkarintyg.

Annons

– Värden, Helsingborgshem, ska besluta om hyresgästen kommer med i prioriteringsgruppen för förtur till marklägenhet.

Under sammanträdet fick Ulf Nilsson beskedet att det inte finns någon varning sparad i hyresvärdens register.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Här kan du läsa Ulf Nilssons egna ord om konflikten:

Annons

Fick varning efter cykelbråk – ber hyresnämnden om hjälp

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.