Annons

Cykelbråk medlades i hyresnämnden

Nyheter Efter ett cykelbråk befarade Ulf Nilsson att hans chanser till en marklägenhet var borta. Efter medling i hyresnämnden görs processen om.

Ulf Nilsson har svåra skador i höft, knän, rygg och har svårt att gå. Vid en renovering ansåg han att han muntligen hade lovats förtur till en marklägenhet men att löftet drogs tillbaka när han varnades för att ha hotat en fastighetsskötare. Det skedde, enligt hyresvärden, efter att han blivit tillsagd att forsla bort cyklar som han hade stående i källaren.

Ulf Nilsson tog ärendet till hyresnämnden som nu har medlat om saken och enligt protokollet har han och värden nu kommit överens om:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Hyresgästen ansöker skriftligen om förtur och lämnar in läkarintyg.

Annons

– Värden, Helsingborgshem, ska besluta om hyresgästen kommer med i prioriteringsgruppen för förtur till marklägenhet.

Under sammanträdet fick Ulf Nilsson beskedet att det inte finns någon varning sparad i hyresvärdens register.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

Här kan du läsa Ulf Nilssons egna ord om konflikten:

Annons

Fick varning efter cykelbråk – ber hyresnämnden om hjälp

Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.