Annons

Daniel kräver att bristerna åtgärdas

Västra Götaland Droppande kranar, trasiga tapeter, fel på ugnen… Listan kan göras längre över alla de brister som Daniel Sehlstedt och hans sambo har i lägenheten. Men hyresvärden tycker att allt bara är småsaker. Hyresgästerna sitter i en rävsax.

Det var i september som de flyttade in i nuvarande trean på Åkerigatan i Borås. Tidigare bodde de i våningen under. I den lägenheten hörde de mössen klättra i väggarna och under vintern var det 13-15 grader i duschrummet. Där luktade det enligt Daniel mögel.

Annons
Med ett litet barn och ytterligare ett barn på väg trodde de att familjen hade bytt upp sig. Värdens son hade tidigare haft lägenheten.
– Här är så många brister, säger Daniel och sveper med en hand över bostaden.
I lillans rum har de täckt golvet med mattor. Under dessa är det fullt med flisor.
Men efter mycket tjat om renoveringsbehov tog tålamodet slut en kväll. Då stod värden och hans son i lägenheten.
– De hade gått in med skor på sig och utan att be om lov, säger Daniel irriterat.
Han tog hjälp av Hyresgästföreningen som vände sig till Hyresnämnden. Där träffades en överenskommelse om att det mesta av jobben ska vara klara före sommaren.
– Jag får ju inte komma in i lägenheten och göra jobbet, avfärdar hyresvärden Anders Lundberg. Och skrattar åt hela affären.
Men håller inte hyresvärden överenskommelsen så kommer Hyresgästföreningen att kräva ett åtgärdsföreläggande.
Men hur orkar ni bo kvar?
– Vi hittar inget annat. Vi har inga pengar till att köpa en bostadsrätt och har precis köpt bil. Med snart två barn behöver vi en bil, säger Daniels sambo Ida Westfelt.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ulf och Charlotta la 1 miljon ur egen ficka på sitt kök – nu vill värden riva ut det Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta" Forskare: Störningar får flest att flytta vid renoveringar Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.