Annons

De bor i sjunde himlen

Hässleholm I juni tas beslutet om Hyresgästföreningen ska bli hyresvärd. Familjen Nilsson i Helsingborg är en av de 15 familjer i Sverige som redan hyr sin lägenhet av Hyresgästföreningen. De ger sin värd toppbetyg.

​Marilyn Monroe hänger i fyra versioner ovanför soffan där Kristina och Dan Nilsson sjunker ner med sina kaffekoppar.

Paret flyttade hit för två år sedan. De hittade lägenheten på Blocket, bokade visningstid och plötsligt stod de där med nyckeln i handen.

– Första gången vi var och tittade på lägenheten var väggarna i dåligt skick men när vi flyttade in hade allt målats om och golven var slipade, säger Dan.

Annons
– Ja, och när vi frågade om vi fick sätta in en jacuzzi i ena badrummet, fyller Kristina i, svarade de att vi fick göra vad vi ville så länge det var fackmannamässigt utfört. Vi har faktiskt aldrig varit med om något liknande, säger hon.

– Ta det här med kylskåpet. När det behövde bytas ut fixade de det med en gång. Det var inget snack om saken. Nej, oss får de sparka ut, säger Dan.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Utsikten från sjunde våningen ramar snyggt in Kronborgs slott. Trean på 116 kvadratmeter ligger centralt. Månadshyran är 6 163 kronor plus 300 för parkeringsplatsen.

Annons

– Billigare än så här kan det inte bli. Vi trivs ypperligt. Inga problem så här långt, utbrister Dan och skrattar.

Läs också Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.