Annons

De vann torkstriden i Mariestad

Mariestad I två år har Hanna Strand och hennes familj haft svårt att få sin tvätt torr. Nu ger värden Mariehus med sig och erbjuder familjen två extra tvättpass i månaden.
Foto: Kajsa Wedberg
Nu slipper Hanna Strand, här med sonen Nemo, hänga tvätten i lägenheten.

– Vi känner oss väldigt lättade. De extra tvättpassen kommer göra att vi slipper kånka upp blöta kläder till lägenheten framöver, säger Hanna Strand.

I augusti förra året berättade Hem & Hyra om Hanna Strand och Mikael Eklund som bor med sina tre barn på Vasagatan i Mariestad. Ända sedan familjen flyttade in, i början av år 2016, har de haft tvättbekymmer. Eller, rättare sagt, torkproblem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi hann aldrig få tvätten torr nere i tvättstugan utan tvingades hänga den på torkställ inne i lägenheten, förklarade Hanna för Hem & Hyra.

Annons

I tvättstugan fanns både torktumlare och torkskåp. Tumlaren fungerade bra. Men torkskåpet räckte, enligt Hanna och Mikael, inte till. Varken när det kom till storlek eller värme. De framförde sina klagomål till Mariehus och tog även hjälp av Hyresgästföreningens handläggare. För att få bukt med problemet önskade Hanna och Mikael fler tvättpass per månad. Att de ursprungliga sex passen utökades till åtta.

Mariehus å sin sida ansåg att torkkapaciteten i tvättstugan var god och sade nej till fler tvättpass.

Annons
Läs ocksåNytt rekordår – så skyddar du dig mot förrådsinbrott: "Ha inte farmors guld där"

– Inga andra hyresgäster har klagat. Ändå köpte vi in ett nytt tvättskåp för att förbättra torkmöjligheterna ytterligare. När inte heller det fick de aktuella hyresgästerna att ändra sig har vi nu erbjudit dem ett par tvättpass ytterligare i månaden. Så nu får vi hoppas att de är nöjda, säger Anders Belsing, driftansvarig på Mariehus.

Läs också Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Sparkad kommunal bostads-vd förlorade i skiljenämnd – tvingas betala drygt en miljon kronor Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.