Annons

Svårare få bostad i Valdemarsvik

Valdemarsvik Valdemarsvik har gått från överskott till underskott på bostäder. Det senaste året har den största hyresvärden Fogelvik Estate märkt av en ökad efterfrågan på lägenheter.

Valdemarsvik har under lång tid haft ett överskott på bland annat hyreslägenheter. Men under det senaste året har trenden vänt och enligt statistik från Boverket och SVT anger kommunen att man nu har en situation med bostadsbrist.

– Vi har vant oss med att kommunen krympt, vilket gjort att det funnits lediga bostäder. Men nu växer vi och då leder det ju till bostadsbrist om det inte byggs något nytt, säger Erland Olauson (S), kommunstyrelsens ordförande, till Norrköpings tidningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fogelvik Estate är den största hyresvärden i Valdemarsvik och har sedan sommaren förra året märkt av en ökad efterfrågan på lägenheter. Men att det råder någon bostadsbrist håller de inte med kommunen om.

– Inte än, vi ser att vakanserna har gått ner, men det är ingen brist som vi ser det. Vi har fortfarande en del tomma lägenheter, säger Niklas Andersson, teknisk chef på Fogelvik Estate.

Annons

Vad beror den ökade efterfrågan på?

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

– Det är fler som flyttar hit och det beror nog på situationen i andra kommuner, där det är svårare att få tag i en bostad, då söker man sig till oss. Sedan har vi situationen med många nyanlända.

Bolaget äger bland annat de övergivna fastigheterna i Övre Norrbacka, med cirka 130 lägenheter som står tomma. Men någon upprustning är inte akutell ännu.

Annons

– Nej, det finns inget sånt beslut. Det vi gör nu är att röja upp och skydda området mot skadegörelse, säger Niklas Andersson.

Läs ocksåNya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"
Läs också Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.