HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Svårare få bostad i Valdemarsvik

Valdemarsvik Valdemarsvik har gått från överskott till underskott på bostäder. Det senaste året har den största hyresvärden Fogelvik Estate märkt av en ökad efterfrågan på lägenheter.

Valdemarsvik har under lång tid haft ett överskott på bland annat hyreslägenheter. Men under det senaste året har trenden vänt och enligt statistik från Boverket och SVT anger kommunen att man nu har en situation med bostadsbrist.

– Vi har vant oss med att kommunen krympt, vilket gjort att det funnits lediga bostäder. Men nu växer vi och då leder det ju till bostadsbrist om det inte byggs något nytt, säger Erland Olauson (S), kommunstyrelsens ordförande, till Norrköpings tidningar.

Läs ocksåFler vill ha ombildning – fyra av tio skulle tacka ja till att köpa

Fogelvik Estate är den största hyresvärden i Valdemarsvik och har sedan sommaren förra året märkt av en ökad efterfrågan på lägenheter. Men att det råder någon bostadsbrist håller de inte med kommunen om.

– Inte än, vi ser att vakanserna har gått ner, men det är ingen brist som vi ser det. Vi har fortfarande en del tomma lägenheter, säger Niklas Andersson, teknisk chef på Fogelvik Estate.

Vad beror den ökade efterfrågan på?

Läs ocksåEn win-win när Jevad blev inneboende hos Petra

– Det är fler som flyttar hit och det beror nog på situationen i andra kommuner, där det är svårare att få tag i en bostad, då söker man sig till oss. Sedan har vi situationen med många nyanlända.

Bolaget äger bland annat de övergivna fastigheterna i Övre Norrbacka, med cirka 130 lägenheter som står tomma. Men någon upprustning är inte akutell ännu.

– Nej, det finns inget sånt beslut. Det vi gör nu är att röja upp och skydda området mot skadegörelse, säger Niklas Andersson.

Läs ocksåNu gör Liedholms hus comeback
Läs också Så många hyresrätter har byggts i Stockholms län – se hela listan Därför är bostadsägare villiga att acceptera lägre säljpriser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.