Annons

De vill lära nyanlända spela bingo

Kronoberg Siv Erlandsson och Astrid Johansson gör sitt bästa för hyresgästerna i Kosta. Duon representerar Hyresgästföreningen på orten och ser gärna att fler vill engagera sig.
Foto: Annika Wallsson
, ,

Förr fanns det flera som ville engagera sig i Hyresgästföreningen i Kosta och Lessebo, och olika aktiviteter ordnades för hyresgästerna. Numera är det bara Siv Erlandsson och Astrid Johansson kvar.

– Vi gör aktiviteter när vi känner att vi orkar så nu startar vi med bingo och hoppas att vi ska få lära de nyanlända hur man spelar. Vi hoppas få hjälp av dem, att vi ska kunna lasta över sedan till dem som är yngre, säger Siv Erlandsson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Trots att lappar delats ut bland hyresgästerna, är det bara tre som kommer till deras första bingokväll. Samtliga vana bingospelare. Även om det är roligt att de kommer, går besvikelsen inte att ta miste på.

Annons

– Jag hade räknat med fler. Men det är något på Folkets hus också i kväll. Kanske kommer det fler nästa gång, säger Siv Erlandsson.

Bingon är planerad att ske en gång i månaden med avslut 29 november.

Annons
Läs ocksåFyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet"Fem veckor efter att vi ställt frågan till Strömstadsbyggen var hundrastgården klar", säger Petra Hedström (till vänster i röd jacka) med sin mamma Camilla. Hundägarna Anki Salerud och Linda Hansson uppskattar initiativet.
Läs också Så ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevalda Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.