Annons

Jeanette ville inte bli vd – styrelsen fick övertala henne

Sorsele Jeanette Eklund trivdes med sitt ansvar som boförmedlare och ekonomiasstistent hos Sorselebo. Men så kom en grupp från styrelsen och knackade på och frågade om hon ville bli vd.
Foto: Privat
Övertalad. Jeanette Eklund sa nej till vd-jobbet i Sorselebo. Men hon blev övertalad.

Det var inte första gången Jeanette Eklund fått frågan om att bli vd. Men den här gången gav inte styrelsen för Sorselebo upp. Efter en hel del övertalning och peppning, sa hon ja. Nu har hon varit igång en tid och det känns bra, säger hon.
– Själva vd-ordet känns så märkvärdigt. Man ser som framför sig en person med kostym eller dräkt. Men det är som inte jag. Dessutom är jag administrativ vd och pysslar fortfarande med mina gamla arbetsuppgifter, bostadsförmedling och ekonomi. Men oavsett det känns det spännande och jag känner mig trygg.

Den största utmaningen för Jeanette Eklund är bolagets ekonomi. Sorselebo har en ansträngd situation och kommunen har beslutat att det ska gå med vinst 2025.
– Jag har ju jobbat i bolaget länge och har bra insyn i ekonomin. Jag har i många år larmat om saker som borde ändras, till exempel att göra oss av med just saker som inte ger inkomster. Vår förra vd var konsult och inte härifrån. Han var bara på plats ibland, så jag fick ta många beslut ändå. Det gäller att vrida och vända på allt. Det ska bli kul att ta den utmaningen och jag tror att vi kommer att lyckas, säger Jeanette Eklund.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sorsele är en liten kommun och och det blev snabbt känt att Sorselebo hade en ny vd. Reaktionerna var genomgående positiva.
– Vänner och bekanta tycker att det är bra att någon från Sorsele har vd-tjänsten i bolaget. Det känns roligt och det tror jag också är min största styrka, säger Jeanette Eklund.
– Jag har ju förmedlat bostäder i många år och det är som sagt en liten kommun. Jag har nästan en personlig relation till våra hyresgäster och det är en styrka. Jag vill ha det så. Det är väldigt bra också för hyresgästerna eftersom de känner sig tryggare när deras värd är någon de har pratat med många gånger. Och träffar i affären ibland. Det är en väldigt positiv sak som kommer att hjälpa mig.

Hon blev som sagt övertalad att ta tjänsten. Anledningen till att hon tvekade var enkel, chefsjobb hade aldrig lockat och ansvaret för ett bostadsbolag är inte enkelt.
– Det är så klart ett stort ansvar. Men det sa styrelsen att jag inte behövde oroa mig över. De ska ordna utbildningar och liknande för att ge mig stöd. Det som främst fick mig att tveka är att jag aldrig velat vara chef, säger Jeanette Eklund.
– Jag gillar att ta tag i saker, så att säga mer handgripligt. Jag bor själv i en villa och jag älskar att bygga och fixa hemma. Sånt tycker jag är jätteroligt och har nästan alltid något projekt igång. Kanske skulle jag passat bäst i en annan tjänst i bolaget. Vaktmästare hade nog passat bra. Men jag kanske kan göra lite sådant också.

Annons
Fakta: Jeanette Eklund

Ålder: 51.
Bor: I en villa i Sorsele
Gör: Vd i Sorsele kommuns allmännyttiga bolag Sorselebo.
Familj: Två tonårssöner, 17 respektive 18 år.
Gör på fritiden: Jag tycker om att pyssla och fixa hemma. Startar gärna byggprojekt och liknande saker.

Läs också Bistra tider för Sorselebo Hyreshöjningar i Malå, Sorsele och Norsjö Sorselebo AB ska drivas av kommunen Outhyrda bostäder i Norrland kostar miljoner - varje månad Så här mycket tjänar din bostads-vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.