HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Det är ett helvete att bo kvar”

Göteborg Medan värden totalrenoverar bor göteborgaren Daisy Hillergren, 87, kvar i samma trapp. Den pärsen borde äldre slippa, anser hon.
Daisy Hillergren, 87, i sin evakueringslägenhet
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Bilningsbuller och byggdamm har plågat Daisy Hillergren, 87, i månader.

Det började tidigt i höstas. Då rev hyresvärden ut allt i lägenheten intill Daisy Hillergrens i centrala Göteborg. Badrummets gamla betonggolv bilades bort, och oväsendet gjorde det omöjligt att prata i telefon eller se på tv.

I november kom turen till Daisys bostad. Hon fick då flytta till våningsplanets tredje lägenhet, som stod tom. Nya bilningar vägg i vägg, mer byggdamm som tog sig in överallt.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Om några veckor flyttar Daisy Hillergren tillbaka till sitt nyrenoverade hem – och arbetet startar i evakueringslägenheten intill.

Annons

– Det är fruktansvärt. Man mår inte bra av att höra borrning från morgon till kväll, säger Daisy som även känner av byggdammet i sina luftrör.

Hon tycker att värden har varit tillmötesgående på många sätt. Men hon är kritisk till att daglediga äldre ska tvingas utstå månader av oväsen och stök i samband med stambyte och ombyggnad.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

– Det är ett helvete att bo kvar. Så här får det inte gå till. Man måste flytta äldre till något annat ställe, säger hon.

Annons

LÄS MER

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.