Annons

”Det blir inte hängmattan direkt”

Botkyrka Han har haft roligt varje dag och är stolt över att ha fått igång nyproduktionen. Så summerar Ulf Nyqvist, sina tolv år som vd för Botkyrkabyggen när han nu slutar.
Ulf Nyqvist slutar som vd på Botkyrkabyggen efter tolv år.

När Ulf Nyqvist tillträdde som vd för Botkyrkabyggen 2004 hade bolaget inte byggt en lägenhet på 15 år. Men sedan han tillträdde har flera byggprojekt genomförts. Senast i raden är 74 ungdomslägenheter som nyligen blev inflyttningsklara.

– Jag är nöjd att vi har börjat bygga men med tanke på hur bostadsköerna ser ut så borde vi ha kommit igång med nyproduktionen tidigare än vi gjorde, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En annan sak som genomförts under hans tid som vd är flera olika koncept. Alltifrån Kompisbo, Tjänstebo, Trädgårdsbo till det mer kontroversiella att erbjuda hyresgäster att köpa sin lägenheter som andelslägenhet.

– Vi har bidragit till att förnya allmännyttan och varit lite av en föregångare, säger han och lyfter även fram bolagets lyckade samarbete med hyresgästföreningen med att få fram och genomföra den systematiska hyressättningen.

Annons

Mest kritik har han och bolaget och Botkyrka kommun ändå fått när de meddelade att de skulle sälja 1 300 lägenheter på Albyberget. En försäljning som genomfördes trots namninsamling och demonstrationer.

Läs ocksåMorddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern

– Min roll har varit att förbereda för de storskaliga renoveringar som vi måste genomföra de kommande tio åren. Att göra oss av med en del av lägenheterna som måste renoveras gjorde oss mindre ekonomiskt sårbara, det var mycket diskussioner om det men ett viktigt beslut, säger han.

Han slutar i april nästa år, samma år han fyller 62 år. Men någon pensionärstillvaro väntar inte.

Annons

– Jag vill gärna jobba kvar i branschen men inte på heltid. Sedan blir det en del resor och fixa med sommarhuset. Det blir inte hängmattan direkt, säger han.

Läs ocksåTrots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen
Läs också Halil och Klody vill öka tryggheten i Botkyrka Uppretade andelsägare kräver 27 miljoner av Botkyrkabyggen Ångrar sig - värd köper tillbaka lägenheter för 34 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.