HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Det kryllade av baggar, soppåsen rörde på sig”

Stockholm Det fanns mängder av mjölbaggar och flugor i lägenheten, men värden fick ingenting veta. Nu vräks hyresgästen från sin bostad.
Foto: Anticimex/Lennart Falk
Mjölbaggarna avsöndrar ett sekret som luktar starkt och som kan sitta kvar i angripna varor.

Värden i en förort till Stockholm fick tips om att allt inte stod rätt till hemma hos en av hyresgästerna. En kvinna från bostadsbolaget skickades därför dit för att besiktiga lägenheten och kunde snabbt konstatera att den var vanvårdad; det var smutsigt, luktade illa och belamrat med föremål.

Den medelålders hyresgästens uppmanades att genast ta itu med problemet. Men vid återbesöket en månad senare var läget oförändrat.

Läs ocksåVanvårdade lägenheten – blir vräkt

Vid nästa besiktning, efter ytterligare några månader, hade hyresgästen visserligen försökt att städa men soplukten fanns fortfarande kvar. När skåpet under diskbänken öppnades upptäcktes mängder av småkryp. ”Det kryllade av baggar, soppåsen rörde sig”.

Förutom mjölbaggarna upptäcktes även en hel del flugor köket. Vid det här laget hade ohyran också hunnit sprida sig vidare i huset. Dessutom kunde inte Anticimex sanera lägenheten eftersom hyresgästen inte gjort de förberedelser som krävdes. Nya tider fick bokas in flera gånger innan arbetet kunde utföras.

Annons

Och nu ville värden inte längre att mannen skulle få bo kvar.

Läs ocksåHyresgäst förlorar lägenhet på grund av kattkiss

Ärendet gick vidare till hyresnämnden där hyresgästen förklarade att han sett ”enstaka smådjur, men inte fler än det brukar vara i lägenheter”. Han erkände också att han inte upplyst värden om ohyran, men att han gärna ville bo kvar.

Nyligen slog dock hovrätten fast att mannen inte har uppfyllt sina skyldigheter som hyresgäst. Eftersom han inte direkt informerade sin värd om ohyran har han förverkat rätten att bo kvar och måste genast flytta.

Annons

 

Läs ocksåVanvårdade bostaden – förlorade kontraktet
Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Herrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter 

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.