Annons

Vanvårdade lägenheten – blir vräkt

Malmö MKB i Malmö vräker en 68-årig kvinnlig hyresgäst efter att lägenheten vansköts.
Foto: Anders Paulsson

Det kommunala bostadsbolaget i Malmö, MKB, skulle i augusti 2016 installera en vattenmätare hos den 68-åriga hyresgästen. Men när installatörerna klev in i hennes lägenhet upptäckte de att den var full med bråte. MKB upprättade en rättelseanmälan, hon var tvungen att röja upp lägenheten annars skulle hon bli vräkt.

Kvinnans förklaring var att hon hade haft ett förråd på vinden som var 15 kvadratmeter stort. När MKB skulle bygga om vinden till lägenheter var kvinnan tvungen att rensa ur förrådet. Hon hade inte plats för fler saker i sitt andra förråd, i stället la hon allt i sin lägenhet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under hösten besökte MKB kvinnan för att se om det hade skett någon förändring, lägenheten fotograferades även under besöken. Men  lägenheten var hela tiden full med kartonger, hushållssopor, tidningar och kläder.
Enligt kvinnan var anledningen till att hon inte röjde upp i lägenheten att hon hade fått ischias och hade haft problem med att röra sig.

Annons

I december kom ärendet upp i hyresnämnden som beslutade att MKB hade rätt att vräka kvinnan på grund av vanskötsel av lägenheten. Kvinnan överklagade beslutet till hovrätten men det hjälpte inte utan hovrätten fastslog hyresnämndens beslut.

I februari är kvinnan tvungen att flytta ut från lägenheten.

Annons
Läs ocksåVi samlar på oss saker – mot vår vilja
Läs också Bosociala samordnare vill förhindra vräkning Storsamlare vräks – trots sjukdom Fyllde loftgång med andras sopor – nu vräks han Samlare riskerar vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.