Annons

Detektivarbete bakom uppsagt kontrakt på Seved

Malmö Låg elförbrukning och uteblivna besök i tvättstugan. Enligt fastighetsägaren bevis för att hyresgästen inte använder sin lägenhet. Hyresnämnden köper motiveringen.
Foto: Pixabay

Miljöförvaltningen har under lång tid haft hyresvärden Lars Andersson på Seved under lupp. Stadsdelen i sig är en av totalt 21 områden i Malmö där hyreshusen hårdgranskas av kommunen i jakt på olämpliga bostäder. I ett av husen på Seved bedömde kommunens inspektörer att ventilationen var bristfällig och att den behövde fixas direkt.

Men att åtgärda problemet visade sig svårt. Enligt hyresvärden gick det inte att komma in i en av de berörda lägenheterna eftersom paret som bodde där inte var hemma. Då började värden kartlägga hyresgästerna och fann följande:

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
  • Elförbrukningen i lägenheten var onormalt låg
  • Kylskåpet fungerade inte och innanför dörren låg en hög med oöppnad post.
  • Taggsystemet visade att paret aldrig hade varit i tvättstugan.

Det fanns visserligen en tvättmaskin i lägenheten men elmätningen pekade mot att den inte heller hade använts. Hyresvärden drog slutsatsen att lägenheten var övergiven och rev kontraktet.

Annons

I hyresnämnden lämnade mannen med lägenheten en rad förklaringar:

  • Han använde endast en liten lampa åt gången när han var hemma och det förbrukade väldigt lite el.
  • Han tvättade hos sina släktingar.
  • Eftersom han inte var så bra på att laga mat bar han hem matkassarna till sin syster för att få hjälp.

Hyresnämnden vägde de två versionerna mot varandra och kom fram till att mannen troligen endast använde lägenheten en gång i månaden. Eftersom han uppenbarligen hade löst sitt boende någon annanstans så behövde han inte bostaden på Seved, skrev nämnden i sitt beslut.

Annons
Läs också Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Dyrt bråk om tvättstugan – hyresgäst tvingas betala 8 400 kronor Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.