Annons

Dömd politiker nekar till brott

Umeå Dagsböter för häleri blev domen för den ledamot i AB Bostaden styrelse som misstänktes för omfattande virkesstölder. Han lämnar nu sitt uppdrag i AB Bostaden.

Miljöpartisten David Holloman häktades för drygt en månad sedan misstänkt för inblandning i en omfattande stöld av virke från sågen i Sävar. En del av virket återfanns vid en hyresfastighet i Sävar som Holloman är delägare till.

– Virket har funnits på plats när jag var där, men jag har egentligen haft väldigt lite att göra med projektet på plats. Jag jobbar mycket och har andra uppdrag. Jag och min affärskollega skötte det mesta på telefon, sa Holloman enligt VK under rättegången i tingsrätten.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Holloman har hela tiden förnekat all inblandning i stölderna. Mot sitt nekande döms han dock till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 10 500 kronor. Han ska också betala ett skadestånd på 130 408 kronor till Norra Skogsägarna tillsammans med de övriga två personer som fälldes för stölderna.

I samband med domen meddelar Holloman att han frånsäger sig alla sina politiska uppdrag, bland annat som styrelseledamot i det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden i Umeå.

Annons
Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Rektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..." Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Tvist med Bostaden avgjord - nu höjs hyran Elitspelare besöker äldre ensamma i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.