Annons

Döttrarna störde – mamman blir av med kontraktet

Mölndal En hyresgäst i Mölndals kommun blir av med sitt hyreskontrakt, efter att hennes döttrar stört grannar under en längre tid.

Att en hyresgäst som själv uppträder hotfullt eller störande kan bli av med kontraktet är inte helt ovanligt. Även om besittningsskyddet för hyresgäster är starkt skriver Hem & Hyra ibland om personer som på grund av sitt beteende tvingas flytta ifrån sin lägenhet.

Men man kan också bli av med sitt kontrakt utan att man själv personligen orsakat störningarna. Det visar ett färskt fall i hyresnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då beslutade nämligen hyresnämnden att en kvinna som hyr en lägenhet i Mölndal blir av med kontraktet – framför allt på grund av hennes döttrars beteende.

De två döttrarna – liksom dessas bekanta – ska under flera år ha stört andra boende i huset en rad gånger. Genom rop och skrik har de uppträtt störande utanför hennes bostad. Dessutom ska personer som har anknytning till familjen nattetid ha vistats i husets källare och tvättstuga.

Annons

Under det senaste året har polis vid två tillfällen kommit till kvinnans lägenhet på grund av misshandelsfall. Vid båda tillfällena, skriver hyresnämnden, har kvinnan själv ”medverkat till att gärningsmännen kunde komma in i hennes bostad”.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Till saken hör också att hyresvärden tidigare kontaktat kvinnan och varnat henne att hon kunde bli av med kontraktet om störningarna fortsatte. Man upprättade ett korttidsavtal, med förkortade uppsägningstider. Men eftersom störningarna fortsatte gick värden till hyresnämnden för att få kvinnan uppsagd.

Kvinnan själv medger att flera av de händelser som hyresvärden beskrivit har förekommit – men invänder att hon också vidtagit flera åtgärder för att undvika störningar i sitt boende. Bland annat ska hon ha vägrat döttrarna att komma in om de varit påverkade och hon har ringt polisen när de uppträtt störande på gården.

Annons

Enligt hyresnämnden är detta dock inte tillräckligt. Kvinnan blir av med sitt kontrakt och måste flytta.

Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.