Annons

Efter åratal av väsen kan Vårgårdaborna sova ut

Vårgårda Spelar han bowling i lägenheten och kastar vikter på golvet? Det var så grannarna upplevde ljuden från lägenheten intill. Nu får mannen flytta efter att ha stört övriga hyresgäster i flera år.
Foto: Pixabay
Ibland har det låtit som Vårgårdabon har spelat bowling på nätterna. Men nu får han flytta så att grannarna får lugn och ro.

Det är ett ganska litet hyreshus i Vårgårda där grannarna vittnar om åratal av störningar på nätterna. Det gick till sist så långt att flera av de övriga boende förberedde sig för att flytta om inte den störande grannen tvingades bort. Det har varit slag i väggarna, bankande i golvet, gap och skrik. Några boende i huset berättar om en natt när det var väsen mellan halv tio på kvällen och tre på morgonen och då lät det som om mannen spelade bowling i sin bostad och kastade vikter på golvet.

Flera av de boende i huset har också vittnat om att mannen varit både ful i munnen mot dem och även uppträtt hotfullt. Han har ofta varit påverkad och gjort boendet otryggt för övriga hyresgäster.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden sa upp den störande hyresgästen, men denne motsatte sig uppsägningen och det blev upp till hyresnämnden att ta beslut. Och natten innan ärendet skulle upp till sammanträde blev grannarna störda av oväsen från den aktuella lägenheten.

Annons

Hyresgästen själv menar att han absolut inte stört sina grannar. Att det varit oljud från lägenheten natten innan sammanträdet kan ha berott på att han hade svårt att sova inför mötet, men annars har han inte stört något.  Han hänvisar till att huset är mycket lyhört och att det ligger intill en trafikerad gata och att en del av ljuden kan ha kommit utifrån. Hyresgästen har också haft en inneboende under en tid, och denne har varit högljudd och kanske orsakat störningar. Själv har han inte stört sina grannar. Mannen förnekar både missbruk och att han ska ha varit hotfull mot någon. Han säger sig inte vara den våldsamma typen.

Men hyresnämnden menar att grannarna utsatts för störningar som inte är acceptabla. Och även om det inte är hyresgästen själv som orsakat oljuden, så är han ansvarig för att de övriga hyresgästerna inte blir störda. Nämnden anser också att det är bevisat att mannen varit hotfull mot sina grannar. Hyresvärden får rätt att vräka den störande hyresgästen och nämnden var enig i sitt beslut.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.