HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Efter bostadsskandalen – Malmömoderat avgår

Malmö Efter avslöjandet att Malmömoderaten Karin Olsson (M) vädjat till S-kommunalrådet Andreas Schönström (S) om att hjälpa hennes son att hitta en hyreslägenhet avgår hon nu från sina politiska uppdrag.
Foto: Anders Högmark/Mathin (kollage)
Nu avgår Karin Olsson från de två politiska uppdrag hon har haft i Malmö stad.

Som Hem & Hyra har berättat vände sig Malmömoderaten Karin Olsson (M) till Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö stad och tjänstledig från Riksbyggen, med en vädjan att han skulle hjälpa hennes vuxne son med familj att hitta en hyreslägenhet på ett par specifika adresser i Limhamn. Nu avgår Karin Olsson från de två politiska uppdrag hon har haft i Malmö stad. Hem & Hyra har inte kunnat nå henne för en kommentar men Håkan Fäldt (M), moderaternas gruppledare, beskriver hennes agerande som oförlåtligt och i strid med moderaternas policy.

– Förtroendet är förbrukat och därför har Karin Olsson (M) själv valt att lämna sina uppdrag. Det var obetänksamt gjort och för henne är det en personlig tragedi. Men det går helt emot vår policy och det är i strid med vår paroll Lika för alla, säger Håkan Fäldt (M), till Hem & Hyra.

Läs ocksåRadiotjänsts sena julklapp: En miljard kronor betalas tillbaka

Enligt honom lämnar hon sina uppdrag, som ledamot i Servicenämnden och Trygghets- och säkerhetsrådet, omedelbart.

– Därmed är det här utagerat för vår del, säger Håkan Fäldt (M).

 

Läs ocksåFriare hyror en bricka i regeringsspelet
Läs också Från regeringen till föreningen Marija vill satsa i Växjö Misstänkt korruption på fastighetsbolag i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.