Annons

Efter lång process: hyrorna klara för Fastighetsägarna

Stockholm Efter en lång förhandlingsprocess är hyrorna för 2020 klara för Fastighetsägarna. I Stockholmsregionen höjs hyrorna för cirka 95 000 hyresgäster med mellan 1,35 och 2,1 procent från den 1 april i år.
Foto: Kenneth Samuelsson
Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen region Stockholm, tycker att Fastighetsägarna hade kunnat vänta med höjningen, eller inte höjt alls.
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning
Annons
Läs också65 000 hyresgäster får höjd hyra med 1,95 procent

– Det är inte alls självklart att alla hyresvärdar ska få lika mycket höjningar oavsett vad hyrorna är och hur förvaltningen funkar. De som har fått högst höjningar i år är några riktigt bra privata hyresvärdar, säger han.

– Men det är hyresvärdarna som har en uppenbart starkare ställning. Annars skulle inte hyran under de senaste trettio åren ökat långt mer än inflationen. Det är vi hyresgäster som kämpar i motvind.

Annons
Läs också Nykvarnsbostäder teg om skyhöga radonhalter: ”De har lekt med mina barns liv” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.