Annons

Efter polisens tillslag – värden vill kasta ut vapenman

Malmö Fel personer bor i lägenheten och hyresgästen använder den för att begå brott, det anser fastighetsägaren. Grannarna är oroliga och nu hotas förbipasserande dessutom av ett trasigt fönster.

Polisen har haft ögonen på mannen under lång tid. Vid minst två tillfällen insatsstyrkan slagit in dörren till hans lägenhet i närheten av Nobeltorget. Fastighetsägaren gör tolkningen att bostaden har använts för att begå brott och försöker kasta ut honom. Enligt ansökan till hyresnämnden sprider stöket runt lägenheten oro bland de övriga grannarna.

Senast ska det ha skett i höstas när polisen gjorde tillslag i lägenheten och hittade narkotika, som knöts till en annan person. Vid det tillfället satt hyresgästen i fängelse men värden anser att han satt i system att hyra ut lägenheten utan tillstånd.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För två år sedan slog polisen också in dörren till bostaden. I samband med detta upptäcktes en vapengömma i huset som hyresgästen sedan dömdes för. Det handlade bland annat om en svensk armépistol, en rysk automatkarbin och ett kulgevär. Vid sidan av detta låg ammunition, skyddsväst och kommunikationsutrustning.

Ett av vapnen som hittats i huset.

Hyresvärden sade upp kontraktet redan i januari i år men har inte lyckats få tag på mannen som bor kvar. Värden vill även prata med honom om en trasig fönsterruta i lägenheten som riskerar att falla ner på människor som vistas på trottoaren utanför huset. Men hantverkarna kan inte komma in och åtgärda skadan eftersom mannen inte går att hitta. Nu ska hyresnämnden avgöra framtiden för lägenheten och mannens hyreskontrakt.

Annons
Fakta: Brottslighet

Om en hyresrätt används för brottslig verksamhet skulle det kunna leda till att lägenheten förverkas. Om det som pågår påverkar omgivningen negativt kan det tolkas som en störning, vilket kan vara skäl för uppsägning av kontraktet.

Men om värden inte kan visa på brottslig verksamhet eller störningar kopplat till något sådant så kan en kriminell hyresgäst lugnt bo kvar även om det prövas i hyresnämnden.

Läs också Hyresgäst riskerar fängelse för Airbnb-uthyrning – nytt åtal testar lagen Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Lämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand Värdens knep för att avslöja hyresgästen – stängde av strömmen Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.