Annons

Efter vattenskadan – värden vill helrenovera och höja hyran

Malmö Ny planlösning, ny inredning och ny hyra. Hyresvärden vill helrenovera en hyreslägenhet efter en vattenskada. Men hyresgästen vill varken få renoverat eller få en högre hyra.

Det var i slutet av förra året som hyresgästen drabbades av en vattenskada i sin hyresetta i Malmö. Vatten hade tagit sig ned under golvmattorna i både kök och badrum och det fanns även fukt och mögel i andra delar av den lilla lägenheten. Hyresgästen evakuerades och hyresvärden vill nu helrenovera lägenheten: sätta in nytt kök, nytt badrum och dessutom riva väggar och ta bort en klädkammare. Syftet är dels att höja standarden, dels att göra lägenheten lite mer modern och anpassad till dagens behov, menar hyresvärden. Men hyresgästen är inte intresserad. I och med att renoveringen innebär en bättre standard vill värden passa på att höja hyran med drygt 20 procent till 4 500 kronor i månaden.

Eftersom hyresgästen har motsatt sig renoveringen och hyreshöjningen har hyresvärden nu vänt sig till hyresnämnden för att få sina renoveringsplaner godkända.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.