Annons

Ekomat hem till dörren

Skåne Varje fredag kommer lådan med ekologisk mat direkt hem till Susanne Grahn Ekströms dörr.– Det är svårt att hitta ekologiska grönsaker i affärerna. Hemleverans är bekvämt, säger hon.

”Hej, är du hemma nu?” Ebba-Maria Olson lägger ifrån sig mobiltelefonen, parkerar bilen och tar upp lådan som snart ska sättas ner på Susanne Grahn Ekströms matbord.

Annons
I två år har Susanne prenumererat på ekomatlådor. Den här dagen har hon beställt äpplen och smoothies. Trots att ekomat är dyrare än annan mat, tycker hon att det är värt priset:
– Jag betalar hellre lite mer och avstår något annat, än att jag ger mina barn gifter, säger Susanne.
Det var för nio år sedan som Ebba-Maria Olson läste en tidningsartikel om ekologiska grönsakslådor i England som kunderna prenumererade på via nätet. Hon blev inspirerad och beslöt sig för att testa idén i Skåne. Vid starten fanns fyra kunder. Idag har verksamheten växt till över
3 000 privatkunder, främst i Skåne och Halland.
Du kör ut varorna med en bensindriven bil. Är det inte en paradox?
– Jo, det är en svag punkt. Vi vill starta en biogasanläggning på gården, så att vi kan köra med gas säger hon. Tills dess är det bättre att jag kör ut med varorna i min bensindrivna bil, än att kunderna kör till köpcentrat, säger hon.

Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Stjärnkockens tuffa kamp mot cancer och vägen till Hollywood Rest blir fest på Majornas folkkök Britt ryter till Dukar upp för grannumgänge Jordbruk i stan inte ekonomiskt lönsamt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.