HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Elitspelare riskerar hyreskontrakt

Malmö Elitspelaren gör fotbollskarriär utomlands. Här hemma anklagar hyresvärden honom för svartuthyrning och nu sägs han upp.

I fjol tillhörde mannen i ett allsvenskt fotbollslag men värvades under året av en utländsk klubb och har därför flyttat utomlands. Det har hans hyresvärd i Malmö, MKB, luskat ut och säger därför upp mannen från hans lägenhet i centrala Malmö. Han har inte längre behov av lägenheten och den bör därför lämnas till bostadskön. Som bevis har MKB bland annat en tidningsartikel och skärmdumpar från fotbollsspelarens eget Facebook-konto.

MKB anklagar även fotbollsspelaren för svartuthyrning eftersom fem personer, enligt hyresvärdens uppgifter, är folkbokförda i hans lägenhet. Fem personer är dessutom för många för lägenheten som, enligt MKB, är avsedd för två personer. Redan förra våren fick mannen ett första varningsbrev men eftersom inget har hänt är han nu uppsagd. Uppsägningen ligger på hyresnämndens bord för prövning.

Läs ocksåSkuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem

Hem & Hyra har försökt att nå fotbollsspelaren.

Läs också Jakten på svartkontrakt: Han ska avslöja fuskande hyresgäster Betalade inte hyran – skyllde på tjutande vattenkran Sjukdom och honung bet inte på hyresnämnden - småbarnsmammma får bo kvar Sexbarnspappa missade hyran efter skilsmässa – familjen sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.