HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Elitspelare riskerar hyreskontrakt

Malmö Elitspelaren gör fotbollskarriär utomlands. Här hemma anklagar hyresvärden honom för svartuthyrning och nu sägs han upp.

I fjol tillhörde mannen i ett allsvenskt fotbollslag men värvades under året av en utländsk klubb och har därför flyttat utomlands. Det har hans hyresvärd i Malmö, MKB, luskat ut och säger därför upp mannen från hans lägenhet i centrala Malmö. Han har inte längre behov av lägenheten och den bör därför lämnas till bostadskön. Som bevis har MKB bland annat en tidningsartikel och skärmdumpar från fotbollsspelarens eget Facebook-konto.

MKB anklagar även fotbollsspelaren för svartuthyrning eftersom fem personer, enligt hyresvärdens uppgifter, är folkbokförda i hans lägenhet. Fem personer är dessutom för många för lägenheten som, enligt MKB, är avsedd för två personer. Redan förra våren fick mannen ett första varningsbrev men eftersom inget har hänt är han nu uppsagd. Uppsägningen ligger på hyresnämndens bord för prövning.

Läs ocksåAnmälde svartuthyrning med ockerhyra – fick elen avstängd

Hem & Hyra har försökt att nå fotbollsspelaren.

Läs också Värden gör inget för att strömmen ska komma tillbaka Utvisad förlorar hyreskontrakt Rev ut duschkabinen – kostar kontraktet Villaägares söner använde trean i city som partyvåning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.