Annons

”En sådan vd blir kortvarig”

Örebro Örebrobostäders ordförande Karin Sundin, tror inte det finns något behov av en en förändring av vd:s befogenheter att sälja fastigheter för under 9 miljoner kronor.

Karin Sundin bekräftar att det är Öbo:s vd som kan fatta beslut om försäljningar för under 9 miljoner.

– Vi fattar inte beslutet men det är viktigt att vi blir informerade. Om sedan en enig styrelse säger ”Nej, det där ska du absolut inte göra” och gör det än då – så har han ju inte styrelsens förtroende efter det.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Vänsterpartiet ser en fara i att en vd kan stycka upp fastigheter och sälja av Öbo. Vad säger du om det?

– Den teoretiska risken kan man naturligtvis fundera kring, men en Vd som skulle bete sig så skulle inte bli särskilt långvarig. Den skulle förbruka sitt förtroende blixtsnabbt om den skulle göra på det sättet. Och i det här fallet är det ju absolut inte så utan det är en liten fastighet på 12 lägenheter som inte styckats upp utan det är en fastighet som ryms under ramen. Vad jag tror Vänsterpartiet ser framför sig är att man bakvägen skulle kunna genomföra den typen av försäljningar som gjordes 2010, men det skulle inte kunna passera obemärkt, om jag uttrycker mig försiktigt. Och inget politiskt parti idag som tycker, för utom möjligen Fp, att det är en toppenidé att sälja.

Annons

Varför ska huset säljas?

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Först och främst vill jag säga att det inte tillhör vanligheterna att vi säljer hus för att de är i dåligt skick. Det ska säljas därför att det är en fastighet där kostnaden  för att påla om huset blir väldigt väldigt dyrt. Det är en jättestor sättningsskada i huset. Det här kommer bli dyrt vem som en köper huset, men vi tror att ett företag som har den typen av kompetens skulle kunna göra det här bättre och till lägre kostnad än oss.

Varför har Öbo inte gjort något tidigare?

Annons

– Man gjorde en ordentlig renovering i början av 2000-talet. Men skadorna har uppstått senare som jag förstått det. Det är ett trähus som är drygt hundra år gammalt. Det är pålat och sedan har det skett förändringar och pålningen har satt sig. Och läget är betydligt sämre än vi trodde och därför har jag fört en diskussion med vd:n om att det här huset kanske någon annan klarar bättre än vi.

Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.
Läs också Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.