HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mycket på gång för hyresgäster i Fagersta

Fagersta Hallå där... projektledare Carola Wennmyr, vad händer med projektet Världens bästa hyresgäster?
Carola Wennmyr, projektledare för Världens bästa hyresgäster i Fagersta.

För ett år sedan startade projektet Världens bästa hyresgäster i Fagersta med målet att hyresgäster ska trivas, vilja engagera sig i sitt bostadsområde och känna till sina rättigheter. Projektet är finansierat av länsstyrelsen i Västmanland och drivs av Fagersta kommun tillsammans med Hyresgästföreningen.

Vad händer i vår?

– Det händer massa grejer!  Fritidsbanken startar upp här i Fagersta, där man kan låna fritidsutrustning gratis. Där ska jag vara med och hjälpa till. Jag håller även i boskolor, och ska anordna en utställning på biblioteket om rättigheter och skyldigheter i boendet. Jag samarbetar med idrottsutbildarna Sisu för att få ut idrottsföreningar i bostadsområdena och ska samarbeta med Norrby teater om en sommarfestival. Vi ska försöka starta upp lokala hyresgästföreningar för det finns inga i Fagersta, och anordna bostadsmöten och gårdsfester i två områden.

Läs ocksåNu kan tillval bli ännu dyrare

Vad får ni för respons från hyresgästerna?

– De tycker det är bra, positivt och att det behövs. De säger att det är roligt att det äntligen händer saker i Fagersta. Boskolorna är också väldigt uppskattade.

Projektet Världens bästa hyresgäster pågår året ut.

Läs också Slut för gårdsföreningar i Kristineberg Whiskyresor och miljonlöner till Hyresgästföreningens värvare Halmstadbo fick årshyran sänkt med 42 000 kronor Hoppfull fest i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.