Annons

Enkäter ska bättra på hyresvärdarnas förvaltning

Stockholm Undersökningsföretaget Aktiv Bo har träffat avtal med Fastighetsägarna i Stockholm om hyresgästundersökningar. Enkäter ska ge nöjdare hyresgäster.

Erbjudandet är frivilligt och innebär att fastighetsägarna kan medverka i en samordnad hyresgästundersökning i höst. I så fall får hyresgästerna en standardenkät, där resultatet sedan ska visa vad hyresvärden behöver förbättra. Liknande avtal finns med Fastighetsägarna i Göteborg och Malmö.

– Vi rekommenderar att man tackar för svaren, informerar om resultatet och framför allt berättar vad man ska göra och när. Vi gillar när det blir en blåslampa, säger Jon Svensson, vd på Aktiv Bo.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Två gånger, år 2005 och 2010,  har en enkät skickats till ett slumpvis urval av alla hyresgäster i samarbete med Hyresgästföreningen.

Som hyresgäst kan man dock inte ta del av resultatet för sitt hus. Företaget sammanställer jämförelser, som visar genomsnittet för bolag i Stockholm respektive hela Sverige. Hur det gått för ens egen hyresvärd får man veta först i februari – om den blir topp tre bland lika stora fastighetsägare.

Annons
Läs också Därför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål 95 000 hyresgäster riskerar retroaktiv hyreshöjning 95 000 hyresgäster krävs på 3,5 procent i hyreshöjning Hyrorna höjs för 105 000 stockholmare Fastighetsägarna yrkar 3,5 procent i Stockholm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.