Annons

Eva: ”Jag har lärt mig att varje dag är värd att leva”

Teckomatorp Eva Wigren vill se snabba resultat och införa gratis medlemskap för aktiva. Hon är företagaren som engagerat sig i Hyresgästföreningen och det är inte en helt smärtfri process.
Foto: Gry Ellebjerg

– Det svåraste för mig är att om jag får en idé, då vill jag att den ska genomföras med en gång. Hyresgästföreningen har en helt annan beslutsprocess än den jag är van vid. Jag tror vägen från idé till handling kan bli betydligt kortare utan att tumma på demokratin.

För tre år sedan kom du med förslaget att förtroendevalda skulle få betalt för sitt engagemang. Hur ser du på det idag?
– Det tror jag fortfarande på. Vill du ha in fler yngre i de lokala Hyresgästföreningarna tror jag att fler hade nappat om man åtminstone erbjudit ett gratis medlemskap under tiden som du är aktiv. Det är inte mycket men det är en gest. Idag får du kaffe och kakor. Jag tror inte det räcker längre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Du var en av initiativtagarna till allsångståget. Är sång extra viktigt nu?
– Eftersom vi inte kan träffa våra medlemmar som förut fick vi fundera ut hur vi kunde nå ut. Då kom vi på att vi kunde ha ett allsångståg som åkte runt mellan olika bostadsområden. Sång och musik tycker de flesta om. Det har blivit mycket populärt så det kommer vi att fortsätta med under våren. Vi tycker det är viktigt att visa att vi bryr oss och att vi finns även om vi inte kan träffas som innan.

Annons

Nu har du levt i 48 år. Vad är din viktigaste lärdom hittills?
– Att livet har både berg och dalar. Vissa dalar är djupare än andra men det finns alltid en topp på andra sidan där solen skiner. Jag förlorade min mamma när jag var 15 år. Det var en rätt så djup dal. Jag tror det är därför jag har en sådan livsglädje. Jag har lärt mig att varje dag är värd att leva. Det spelar faktiskt ingen roll vad som har hänt. Du kan alltid hämta en lärdom från det som gör dig starkare och ditt liv rikare. Idag lever jag mycket för mina barn. Jag försöker vägleda dem så att de lär sig att vägleda sig själva.

Vad gör du annars på din fritid?
– Jag tränar och umgås med min familj.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Vad är det första du kommer att göra när pandemin är över?
– Då öppnar jag upp för mina utomhusträningar igen. Jag slutade med seniorträning i höstas för att jag inte ville vara orsaken till att folk eventuellt skulle bli smittade.

Fakta: Eva Wigren

Aktuell med: Initiativtagare till allsångståget, ordförande i Hyresgästföreningen Eslöv/Kävlinge/Svalöv och i den lokala Hyresgästföreningen i Teckomatorp.
Ålder: 48 år.
Bor: Hyresrätt i Teckomatorp på 68 kvadrat med en hyra på 5 900 kronor.
Yrke: Hälsoinspiratör och massageterapeut.

Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Därför kan det byggas rum utan fönster redan nästa år: "Sämre än poliscell"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.