Annons

Extra pengar till skyddat boende

Skåne Länsstyrelsen i Skåne ger pengar till sex boenden för personer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck i Skåne.

Det är framförallt kvinnojourer som driver de skyddade boenden. Behovet av platser är stort och flera kvinnojourer måste neka hjälp till personer som söker skydd. Nu får de extra pengar som ska gå till olika stödinsatser till målgruppen, utbildning i hot- och riskbedömning samt en ökad satsning på trygghet i boenden genom till exempel ökad personal och larm. Det skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

– Utvecklingsmedlen innebär att fler boenden idag kan ta emot en bredare målgrupp än flickor och kvinnor, till exempel även killar och män som tvingas att lämna sin familj på grund av hedersrelaterat våld. Stödet har också inneburit ökad kunskap om behov av insatser för barn på skyddat boende, säger Peter Cavala, samhällsbyggnadsdirektör på Länsstyrelsen Skåne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnojouren i Ängelholm, Höganäs och Trelleborg får vardera 350 000 kronor. ATIM kvinno- och tjejjour i Malmö och Femcenter i Malmö får vardera 450 000 kronor. Kvinnojouren i Lund får 15 000 kronor.

Annons
Läs också Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Hon tvingades skilja sig för att få lägenheten Tvingas bo kvar i hem med våld Uppsagd på grund av våldsam make – räddad av undantag i lagen Efter Hem & Hyras nyhet: Misshandlade får fristad i Arvika

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.