HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Få motioner till fullmäktige

Alingsås I morgon är det dags för regionfullmäktige i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg. Både budget och verksamhetsplan för 2014 ska antas. Men någon strid väntas inte.
Foto: Minna Ulin
I våras hölls fullmäktige i Uddevalla. I morgon är det dags i Alingsås.

I Alingsås hålls i morgon årets andra regionfullmäktige och det första med Lennart Derehag som regionordförande. I våras valdes han under vad som utvecklades till en spännande sluten omröstning. Men morgondagen tror han inte bär på några större överraskningar. 

– Det är givetvis två strategiskt viktiga punkter, att anta budget och verksamhetsplan. Men jag tror inte det kommer råda någon större oenighet kring någon av punkterna.

Läs ocksåValet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades nerRegionfullmäktige Hyresgästföreningens region Aros-Gävle, förbundsordförande Marie Linder håller tal inför ombuden

Avgående förbundsordförande Barbro Engman kommer vara på plats i Alingsås. Något som förbundsordförande Lennart Derehag uppskattar mycket.
– Det är jättekul. Det är lite tidigt men detta ger ändå oss en möjlighet att avtacka henne från regionens sida. Hon har varit så uppskattad och nära oss som verkar så det känns fint att få den chansen.

Under vårens fullmäktige ägnades mycket tid åt att fila på idéer till motioner. Anledningen var att antalet motioner som kommit in till förbundsstämman under flera år varit för få. Imorgon ska två behandlas, båda från föreningen Skaraborg.
– Jag är faktiskt lite besviken måste jag säga. Jag trodde det skulle bli fler efter de diskussioner vi hade sist, säger Anders Forsberg, ordförande i Skaraborg och själv författare till en av motionerna.

Hans motion berör problemet med att det tar tid att få till stånd en tvångsförvaltning. Han menar att hyresgäster som bor i en fastighet som missköts får vänta allt för länge innan det händer något. Därför tycker han att det vore en lämplig uppgift att förbundsstyrelsen får i uppdrag att se om det går att förkorta handläggningstiderna.
– Jag vet inte vad som vore det bästa sättet men en tanke som jag lyfter fram är att man kunde ge kommunerna större ansvar för att ta hand om förvaltningen via sina kommunala bolag.

Läs ocksåRegionfullmäktige med valupptakt i UddevallaLennart Derehag, regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Den andra motionen som ska avhandlas rör rätten till att vara tjänstledig när man får uppdrag hos Hyresgästföreningen. I dag upplevs det som svårt och enligt motionen borde därför förbundsstyrelsen få i uppgift att lyfta frågan i riksdagen.

Läs också Minusbudget klubbad i region Västra Sverige – ombildningar och renovräkning i fokus Jordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbas Nej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.