HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Faith tvingas bo med farliga elledningar

Ekerö Det före detta vandrarhemmet på Adelsö förfaller. Här är ett 30-tal hyresgäster placerade av socialtjänsten, trots att brandskydd, el och ventilation är undermålig. ​

Faith Bashabe flyttade hit för fem månader sedan. Hon bor i en liten röd stuga, ett sovrum, en hall och ett kokskåp. Spisen är trasig. Dörren under diskbänken hänger på trekvart. Och i skåpet sticker sladdarnas ändar ut och kåpan till grenkontakten saknas. Det är direkt livsfarligt. Och på golvet springer sonen Dorian, just fyllda ett år, omkring.

– Hans farfar har varit här och hjälpt mig lite, men spisen har varit trasig sedan jag flyttade in, berättar Faith Bashabe.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparYtterligare en hyresgäst krävs på rekordbelopp efter att ha rökt inomhus. Hyresvärden MKB kräver 337 000 kronor.

Hyresgästföreningen fick upp ögonen för situationen på Adelsö­gården när två hyresgäster anmälde problem. Elen fungerade inte, det saknades husgeråd i det gemensamma köket, ventilationen var trasig och när de framfört synpunkter till hyresvärden hotade hon att slänga ut dem. Nu förbereds en tvångsförvaltning.

– Jag skulle bara bo här ett par månader, medan de ordnade något annat. Nu har jag bott här i fem månader, säger Faith Bashabe.

Hem & Hyra har inte lyckats nå hyresvärden för en kommentar.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus
Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.