Annons

Faith tvingas bo med farliga elledningar

Ekerö Det före detta vandrarhemmet på Adelsö förfaller. Här är ett 30-tal hyresgäster placerade av socialtjänsten, trots att brandskydd, el och ventilation är undermålig. ​

Faith Bashabe flyttade hit för fem månader sedan. Hon bor i en liten röd stuga, ett sovrum, en hall och ett kokskåp. Spisen är trasig. Dörren under diskbänken hänger på trekvart. Och i skåpet sticker sladdarnas ändar ut och kåpan till grenkontakten saknas. Det är direkt livsfarligt. Och på golvet springer sonen Dorian, just fyllda ett år, omkring.

– Hans farfar har varit här och hjälpt mig lite, men spisen har varit trasig sedan jag flyttade in, berättar Faith Bashabe.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen fick upp ögonen för situationen på Adelsö­gården när två hyresgäster anmälde problem. Elen fungerade inte, det saknades husgeråd i det gemensamma köket, ventilationen var trasig och när de framfört synpunkter till hyresvärden hotade hon att slänga ut dem. Nu förbereds en tvångsförvaltning.

Annons

– Jag skulle bara bo här ett par månader, medan de ordnade något annat. Nu har jag bott här i fem månader, säger Faith Bashabe.

Hem & Hyra har inte lyckats nå hyresvärden för en kommentar.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.