Annons

Falkenberg har näst dyraste duschen i landet

Falkenberg Bor man i Falkenberg gör man bäst i att snabba sig i duschen – med 6,38 kronor per dusch är kommunen bland de dyraste i landet att tvätta sig i.

I Falkenberg duschar du dyrast i Halland, ja nästan dyrast i landet. Enligt Hem & Hyras jämförelse kostar en kvart i duschen här 6,38 kronor och det kan bara Hammarö kommun i Värmland slå. Betydligt billigare är det några mil söderut, i Halmstad. Här kostar en varm dusch i snitt 4,70 kronor, alltså nästan 1,70 kronor mindre än i Falkenberg.

Annons
Priserna baserar sig på fjärrvärmekostnaderna och är hämtade ur årets Nils Holgersson-rapport som bland andra Hyresgästföreningen står bakom. Faktorer som påverkar priset är om värmenätet är nytt eller funnits länge och vad verket eldas med. Priserna är svåra att påverka för både hyresvärdar och hyresgäster, eftersom det bara finns en leverantör.

Annons
Fakta: Så mycket kostar duschen där du bor


Falkenberg 6,38 kronorHylte prisuppgift saknasVarberg 4,86 kronorKungsbacka 4,87 kronorHalmstad 4,70 kronorLaholm prisuppgift saknasSå räknade vi: Vi utgick från att det går åt 180 liter vatten och 6,7 kWh för att värma vattnet till en dusch på 15 minuter.

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyresgästers tacokväll billigast i Kristianstad Gullspångsborna har högst elnätsavgift i Västra Götaland Elnätsavgifterna slår orättvist Så mycket dyrare har elen blivit i din kommun Så här mycket kostar din sophämtning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.