Annons

Fältharen fixar inte felen

Valdemarsvik Hål i fönstret, hål i duschen och en spis som blir brännhet. Listan över fel i familjen Salmios lägenhet kan göras lång. Men hyresvärdens åtgärder har dröjt i över två år.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

På Smedgatan i Holmtebo, strax utanför Valdemarsvik, finns fjorton villor som hyrs ut av Fältharens fastighets AB i Stockholm. Husen uppfördes av en bostadsrättsförening 1990, men när föreningen gick i konkurs blev en del bostäder hyresrätter.

Emma Salmio och hennes familj flyttade hit från Norrköping för drygt två år sedan. Men skötseln har lämnat mycket övrigt att önska, berättar hon.
– Vi har ett fönster som är trasigt. I badrummet är det hål i väggen i duschen. I carporten är elen avskuren och i köket blir spisen brännhet. Det är jättemycket som inte är okej, säger Emma Salmio.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Trots flera anmälningar till hyresvärden händer ingenting.
– Man orkar inte säga till längre. Egentligen vill vi flytta härifrån, men området är bra och barnvänligt. Man hoppas ändå att de kommer att fixa till det.

Annons

Hyresgästföreningen har nu kopplats in i ärendet.
– Tveklöst är det så att underhållsinsatser behövs. Hur mycket som behöver göras varierar från hus till hus, säger Erik Malmberg på Hyresgästföreningen som har besiktigat några av husen.

Men på Fältharen känner man inte till bristerna hemma hos Salmio.
– Det här var helt nytt för mig, men jag kommer att kolla upp detta direkt, säger Bernt Ohlén, ägare till bolaget.

Läs ocksåHyresvärden i konkurs - nu tvingas hon flytta

Bernt Ohlén, som tidigare bara haft en passiv roll i Fältharen, medger att skötseln av husen har varit dålig. I somras gick han in aktivt och tog över driften, då han upptäckte att affärerna missköttes. Bland annat har en del hyresgäster inte betalat in hyrorna men ändå fått bo kvar, vilket gjort bolagets ekonomi ansträngd. Ohlén har nu även begärt hyreshöjning, vilket inte skett på två år.

Annons

– Om alla betalar sina hyror och vi får full beläggning så kommer vi få ordning på det här området inom några år. Jag har en gårdskarl på plats som både är snickare och målare. Målsättningen är att vi nu ska måla alla hus utvändigt, säger han.

Läs också Fältharen höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.