Annons

Fältharen höjer hyrorna

Valdemarsvik Höjda hyror och satsning på underhåll. Det är resultatet av överenskommelsen mellan Hyresgästföreningen och hyresvärden Fältharen, som i sommar höjer hyrorna med 4,3 procent.

Fält­ha­rens fas­tig­hets AB hyr ut fjor­ton vil­lor i Holm­te­bo, strax utan­för Val­de­mars­vik. Som Hem & Hyra tidigare rapporterat har hyresvärden fått kritik för bristande skötsel och underhåll av området. Men nu kan det bli ändring på det.

Hyresgästföreningen och Fältharen har nu kommit överens om höjda hyror från 1 juli. Hyrorna höjs med 4,3 procent i genomsnitt, vilket innebär att hyresgästerna får en höjning på mellan 182 och 272 kronor i månaden beroende på lägenheternas storlek. Den nya överenskommelsen innebär också att bolaget ska åtgärda underhållsbrister i området.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det handlar om yttre målningsarbeten, alla balkonger ska målas i år och när det är klart ska samtliga fasader tas och vissa vindskivor bytas, förklarar Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Att hyreshöjningen hamnar på över fyra procent beror på att det inte skett någon höjning sedan 2012.

– Höjningen täcker in åren 2013, 2014 och 2015 och det är för att hyrorna ska komma i nivå med vad andra lägenheter ligger i Valdemarsvik, säger Erik Malmberg.

Annons
Läs ocksåHyresvärden i konkurs - nu tvingas hon flytta

Hem & Hyra har sökt hyresvärden för en kommentar.

Läs också 94 miljoner skäl för förhandlingsystemet Tibrobyggen vill höja hyran med 2,2 procent Ökade kostnader bakom hyreskrav i Lysekil Eftersläntaren Leifab höjer hyran med 2,5 procent
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.