Annons

Familjefest med spring i benen

Olofström I lördags var det dags för Södra Ekeryd i Olofström att gästas av den stora familjefesten, som ordnas varje år i olika bostadsområden av Nöjestruppen och Olofströmshus.

Det var lite av man ur huse i lördags. Även Olofströmsbor som inte bor i kvarteret passade på att gå på fest med mat, olika aktiviteter och underhållning.

– Det här är jätteroligt. Även om jag inte bor i området var jag tvungen att komma hit för barnens skull. Det händer ju inte så mycket här i Olofström annars. Men jag har faktiskt bott här tidigare, berättade Selvije Sadiku.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

På en bänk satt ett gäng grannar och njöt av solen.

– Det här är mycket trevligt. Det är mycket mer folk än vad jag förväntat mig men det beror nog på vädret, det blev inget av regnet. Familjefesten har aldrig varit på den här gården vad jag vet så det är roligt, berättade Ann Fröberg som bott omkring åtta på området.

Annons

En av höjdpunkterna på dagen var det så kallade Kennethloppet, som barn får springa till förmån för Barncancerfonden. Det är femte året i rad det arrangeras.

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Det var jättejobbigt men det gick bra. Jag vann. Jag har varit med i Kennethloppet varje år men det är första gången jag vann, berättade Fanny Hultén.

Familjefesten arrangeras en gång per år och växlar mellan bostadsområdena. Bakom det hela står Nöjestruppen som består av hyresgäster från olika bostadsområden. Olofströmshus har en representant i truppen, men det är hyresgästerna som gör det största jobbet.

Annons

– Våra hyresgäster ställer upp helt ideellt. Det är helt fantastiskt. Ju mer jag tänker på det så blir jag nästan mållös inför detta genuina engagemang, berättade Jennie Hadelid, som bland annat jobbar med boinflytande hos Olofströmshus.

Läs ocksåFemårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen nedFemårige Nima dog efter att ha fastnat mellan hissdörrarna hemma i hyreshuset. Utrymmet mellan inre och yttre hissdörr var otillåtet stort. Ändå lägger åklagaren nu ner förundersökningen om vållande till annans död. Dagens säkerhetsmått räcker inte för att förhindra liknande dödsolyckor.
Läs också De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.