Annons

Får bidrag till lokal ungdomsverksamhet

Göteborg Varannan fredag under terminerna samlas ett tjugotal ungdomar i den lokala hyresgästföreningens lokal på Höstvädersgatan i södra Biskopsgården i Göteborg. Tack vare ett stipendium från Hyresgästföreningen kan de nu både fräscha upp lokalen och skaffa ny utrustning.

Annons
– Vi är jätteglada för detta för de här satsningarna hade inte gått att göra utan extra stöd, säger Ann-Britt Norrström från lokala hyresgästföreningen Höstbo.
 
Varje år delar Hyresgästföreningens barn och ungdomsfond ut stipendier till lokala projekt ”som bidrar till att stärka barns och ungas levnadsvillkor i det egna bostadsområdet”. I år blev Höstbo en av stipendiaterna och därmed 15 000 kronor rikare.
 
Pengarna ska användas till att med ungdomarnas hjälp måla om och fräscha upp lokalen och för att köpa in en del ny utrustning.
 
–  Vi ska bland annat köpa in några datorer, en darttavla och lite fler spel så det finns lite mer för ungdomarna att välja på, berättar Ann-Britt Norrström. Det här är ett av få ställen för unga att samlas på i området så det känns extra roligt att kunna satsa lite extra.
 
Några planer på att hålla lokalen öppen oftare för ungdomarna finns det däremot inte just nu.
 
– I så fall måste vi få fler föräldrar att ställa upp för nu är det i princip jag och min man som driver det här. Men tyvärr är det svårt att få folk att ställa upp, konstaterar Ann-Britt Norrström.
 
Hyresgästföreningens barn- och ungdomsfond startade 2006 och i årets jury återfinns förbundsordförande Barbro Engman, förbundschef Jan Johnsson och Silla Odhnoff som är utredare hos Hyresgästföreningen Riksförbundet.
 
Förutom Höstbo fick även lokala hyresgästföreningen i Östra Lundby, en stadsdel i Mjölby, och Örbyhus utanför Tierp del av årets stipendieskörd.
 
Juryns motivering för att välja de här tre projekten löd ”För att de på ett genomtänkt och tydligt sätt har beskrivit hur de ska ta vara på engagemang hos barn och ungdomar i sina respektive bostadsområden. De har också en långsiktig strategi för en fortsatt verksamhet när projektet  är avslutat.”
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare "Mamma, jag vill inte bo granne med han" - så hanterar du barnens oro för grannen Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen Peter äter ute utan risk Unga: En app kan göra det kul Gala för lokalt engagemang i Uppsala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.