Annons

Får nya grannar i Stenungsund

Stenungsund Stenungsundshems hyresgäster har fått nya, ulliga grannar i sommar. De fyrbenta vännerna låter sig gärna klappas, men bidrar också med att hålla efter svårtillgängliga grönytor.
Foto: Mikael Berglund
Vagnen ger fåren skydd i de tillfälliga hagarna runt om i Stenungsund.

De har bland annat betat på Kolningsberget, Vita Hasselbacken och i Hällebäck. Fåren är en ny bekantskap för de boende i kvarteren. Men reaktionerna har hittills varit positiva bland Stenungsundshems hyresgäster.

– De tycker att det är jättekul, och barnen är gärna framme och klappar. Det är första gången vi testar det här. Mest som en rolig grej, säger bolagets marknadschef Linda Alexandersson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det kommunala bostadsbolaget hade från början bara tänkt ha med fåren på sitt arrangemang Barnens dag i juli. Men djuren behövde vänjas vid publik. Då föddes idén att låta dem gå och beta i närheten av hyreshusen.

Annons

De nya sommargästerna hjälper även till att hålla fint på grönytor som annars är svåra att hålla efter med vanliga gräsklippare på grund av stubbar, backar eller andra naturliga hinder.

– De är på ställen som passar för fåren, som vi kan hägna in och där de kan ha sin vagn att gå in i. Men det är samtidigt platser där vi behöver klippa, som är svårtillgängliga för oss, säger Linda Alexandersson

Läs ocksåHotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Efter sommarens gästspel flyttar fårhjorden hem till Ucklum igen.

Annons

Barnens dag kommer att hållas på Hasselbacken den 5 juli klockan 15-19. Om fåren kommer att medverka där är ännu inte bestämt.

Läs också Kvinna hade nio hundar i lägenheten: ”Lukten går inte att beskriva” Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.