Annons

Får tillbaka överhyra

Växjö Växjöbon tyckte att andrahandshyran på 7 000 kronor var för hög och vände sig till Hyresgästföreningen. Efter förhandlingar får hyresgästen tillbaka 22 000 kronor från personen som hyrde ut lägenheten, skriver Smålandsposten.
Foto: Kristina Wahlgren

En hyresgäst hyrde en tvårummare i Växjö centrum i andra hand och betalade strax under 7 000 kronor i månaden för detta.  Men efter några månaders boende i lägenheten började hyresgästen ifrågasätta om hyran var skälig och kontaktade Hyresgästföreningen för rådgivning, skriver Smålandsposten.

– Efter samtal med min kollega på förhandlingssidan landade vi i att en skälig månadshyra för lägenheten inte borde överstiga cirka 4 000 kronor, säger Victor Herrera, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen Sydost i ett pressmeddelande

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter förhandlingar har parterna enats om att hyresgästen ska få 22 000 kronor i kompensation för den för högt satta hyran, skriver Smålandsposten.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.