HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Färg skapar tvättstugetrivsel

Umeå Två tvättstugor på Axtropsvägen i Umeå skulle få konst på väggarna. Då kontaktades Jessica Eriksson som genast tackade ja.
Foto: Bostaden AB
Jessica Eriksson, konstnär i Umeå, anlitades i slutet av förra året för att måla väggar i två tvättstugor.

Ni som läst Hem & Hyra länge minns säkert Umeåkonstären Hanna Karlzon som visade hur fantastisk fina gamla fasader skulle kunna bli. Hon ”målade” fasader i ett bildbehandlingsprogram och visade upp de i sociala medier. Det snappades upp av Umeås kommunala bostadsbolag Bostaden.
– Ja, det var så vi upptäckte henne och tog kontakt. Hanna anlitade vi till att måla en tvättstuga och en mur, berättar Hanna Olsson, kommunikationschef på Bostaden.
– Det är ett härligt sätt att öka trivseln på.
När det återigen blev aktuellt att måla en inomhusmiljö, valde Bostaden återigen att leta upp en lokal konstnär.
– Vi vill lyfta fram våra lokala konstnärer sådana här gånger, säger Hanna Olsson.
– När vi sedan hittat någon pratar vi om motivet. Det ska passa så många som möjligt. Mjukt och färgglatt.
Den här gången var det två tvättstugor på Axtropsvägen i Umeå som skulle få konst på väggarna. Umeåkonstnären Jessica Eriksson kontaktades. Vid årsskiftet var allt klart och hon är väldigt nöjd med resultatet.
– Jag ville skapa något vackert att titta på när en viker tvätten. Något abstrakt som sätter fart på fantasin. Det var jättekul att få göra det, säger Jessica Eriksson.
– Jag gör gärna fler liknande projekt.

Annons
Annons
Läs också Hyresgästerna låstes in i källaren – oklarheter om uppsåt friar mannen Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror Kerstin har bott nära 70 år på samma ställe – "jag har levt mitt liv här" Husritaren skapar vykort från verkligheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.