Annons

Färre inneboende i Kristianstad

Kristianstad Allt färre flyktingar i Kristianstad bor hos vänner eller släktingar, det visar en undersökning som integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen i Kristianstad har gjort.

Enligt undersökningen har 90,1 procent av flyktingarna i kommunen, det vill säga 473 personer, eget boende. De resterande 9,9 procenten, det vill säga 52 personer, är inneboende. 2007 saknade dubbelt så många vuxna individer eget boende. De som innefattas i undersökningen är de flyktingar som är berättigade till det så kallade introduktionsbidraget.

För två år sedan startade kommunen ett samarbete med det kommunala bostadsbolaget ABK. Enligt Susanne Andersson, utvecklare på integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen, kan detta vara en av förklaringarna till att fler flyktingar i dag har eget boende

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

En av anledningarna till trångboddheten bland flyktingar i Kristianstad är att kommunen saknar de rätta lägenheterna.

Annons

− I Kristianstad finns det för få och för små lägenheter. Oftast har människorna som kommer hit stora familjer och behöver därmed stora lägenheter, säger Susanne Andersson. 
Enligt Radovan Javurek (FP), ordförande i integrations- och arbetsmarknadsnämnden, är situationen i kommunen fortfarande alarmerande.

− Inga nya bostäder har tillkommit, minskningen beror snarare på att människor inser att situationen är ohållbar och flyttar från kommunen, säger han.​

Annons
Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"
Läs också Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.