Annons

Färre medlemmar i regionen

Västra Götaland Förra året gick Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg (Bäsk) back med 77 medlemmar. Stor omflyttning, billigt att köpa hus på mindre orter och att folk inte har råd att betala avgiften är några orsaker.​

​Medlemsvärningen går bra. Regionen skrev in 342 fler medlemmar än målsättning på 6 300. Problemet är att tappet är för stort. Föreningen satsar på att minska utträdena.
– I höstas genomförde vi ett projekt där vi ringde till medlemmar i åldern 18–35 som gått ur och räddade kvar 15 procent av dem. Vi har också drivit projekt ute i bostadsområdena, säger Ulrika Abrahamsson, chef för medlemsutvecklingen.
Under året väntar liknande projekt.

Ulrika Abrahamsson ser en tendens till att storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö har färre som lämnar Hyresgästföreningen. Hon ser en tydlig förklaring.
– Omflyttningen är inte lika stor i storstäderna. Här har vi betydligt större andel som flyttar runt och köper sin bostad, säger Ulrika Abrahamsson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Följande föreningsområden i regionen har ökat:
• Trollhättan: plus 141.
• Bohuslän: plus 87.

Annons

Övriga föreningsområden i regionen har minskat. Följande har tappat mest:
• Mark/Svenljunga: minus 65.
• Alingsås/Herrljunga/Vårgårda: minus 49.
• Väner-Dal: minus 49.
• Lidköping/Skara: minus 47.

Totalt var region Bäsk 37 625 medlemmar vid årsskiftet. Flest medlemmar finns i Borås/Bollebygd, 7 044 och Bohuslän,
6 274.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Hyresgästföreningen riksförbundet hade vid samma period 528 437 medlemmar. Det är 6 576 färre medlemmar än föregående år.

Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.