Annons

Färre medlemmar i regionen

Västra Götaland Förra året gick Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg (Bäsk) back med 77 medlemmar. Stor omflyttning, billigt att köpa hus på mindre orter och att folk inte har råd att betala avgiften är några orsaker.​

​Medlemsvärningen går bra. Regionen skrev in 342 fler medlemmar än målsättning på 6 300. Problemet är att tappet är för stort. Föreningen satsar på att minska utträdena.
– I höstas genomförde vi ett projekt där vi ringde till medlemmar i åldern 18–35 som gått ur och räddade kvar 15 procent av dem. Vi har också drivit projekt ute i bostadsområdena, säger Ulrika Abrahamsson, chef för medlemsutvecklingen.
Under året väntar liknande projekt.

Ulrika Abrahamsson ser en tendens till att storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö har färre som lämnar Hyresgästföreningen. Hon ser en tydlig förklaring.
– Omflyttningen är inte lika stor i storstäderna. Här har vi betydligt större andel som flyttar runt och köper sin bostad, säger Ulrika Abrahamsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Följande föreningsområden i regionen har ökat:
• Trollhättan: plus 141.
• Bohuslän: plus 87.

Annons

Övriga föreningsområden i regionen har minskat. Följande har tappat mest:
• Mark/Svenljunga: minus 65.
• Alingsås/Herrljunga/Vårgårda: minus 49.
• Väner-Dal: minus 49.
• Lidköping/Skara: minus 47.

Totalt var region Bäsk 37 625 medlemmar vid årsskiftet. Flest medlemmar finns i Borås/Bollebygd, 7 044 och Bohuslän,
6 274.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hyresgästföreningen riksförbundet hade vid samma period 528 437 medlemmar. Det är 6 576 färre medlemmar än föregående år.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.