HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fastighetsägare slapp tvångsförvaltning

Tomelilla ​Hyresnämnden avslog på tisdagen Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning av tre fastigheter i Tomelilla. Ägaren, Patrik Jörnklev, hade innan förhandlingen hunnit betala sina skulder till fjärrvärmeleverantören och därmed fanns det ingen grund för tvångsförvaltning ansåg nämnden.

​- I korthet kan man säga att det väl inte är den ultimata värden som har sådana här skulder men eftersom det i dagsläget inte finns några obetalda förbrukningsavgifter så finns det ingen grund för tvångsförvaltning,  motiverar hyresrådet Paula Lundberg beslutet.

Det var  i somras som fjärrvärmebolaget Rindi Syd AB fick nog. Fastighetsägaren Patrik Jörnklev hade inte betalt någon räkning under hela 2010 och skulden uppgick till över 120 000 kronor. Den 17 augusti skulle fjärrvärmen till de tre fastigheterna på Östergatan 12, Grönegatan 4 och Bangatan 6 ha stängts av. Därmed skulle hyresgästerna sakna både värme och varmvatten. Hyresgästföreningen gick då in med en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden samtidigt som man fick Rindi att vänta med avstängningen.

Läs ocksåHon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhetFönster med regndroppar på, utanför mörka trädsiluetter och moln. En kvinna som vill byta lägenhet på grund av oro nekas byte.

Inför förhandlingen i hyresnämnden hade Jörnklev löst ut en fond och betalt sina skulder till Rindi. Fortfarande kvarstår dock ett krav på 36 000 kronor från fjärrvärmebolaget för deras advokatkostnader, men det kravet bestrids av Patrik Jörnklev.

Hyresgästföreningens chefsjurist Mats Lindahl är besviken över utgången i hyresnämnden.

– Det är fortfarande osäkert om fjärrvärmen stängs av nu när det inte blev någon tvångsförvaltning. I så fall får jag gå in med en ny ansökan, säger han.

Läs ocksåHan kastar ut sopor från fönstret – "hundratals måsar utanför lägenheten"Sopor ligger på gatan. En silhuett föreställande en man är inklippt i bilden.

– Och hur mycket ska en fastighetsägare få slarva? Det är ju inte första gången detta händer, det var likadant 2008 och 2009.

Ägaren Patrik Jörnklev själv vill inte kommentera utfallet i nämnden.

– Jag har ingen kommentar. Jag har blivit så misshandlad i pressen.

Läs ocksåMamma hyrde ut olovligt till sonen: "Ingen som informerade om detta"Fotomontage med dels en silhuettbild på en kvinna, dels en bild på tre Kfast-flaggor utanför huvudkontoret.
Läs också Trebarnsfamilj vräks efter bränder, vattenskada och barnens knivlek Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.