Annons

Fastighetsägare slapp tvångsförvaltning

Tomelilla ​Hyresnämnden avslog på tisdagen Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning av tre fastigheter i Tomelilla. Ägaren, Patrik Jörnklev, hade innan förhandlingen hunnit betala sina skulder till fjärrvärmeleverantören och därmed fanns det ingen grund för tvångsförvaltning ansåg nämnden.

​- I korthet kan man säga att det väl inte är den ultimata värden som har sådana här skulder men eftersom det i dagsläget inte finns några obetalda förbrukningsavgifter så finns det ingen grund för tvångsförvaltning,  motiverar hyresrådet Paula Lundberg beslutet.

Det var  i somras som fjärrvärmebolaget Rindi Syd AB fick nog. Fastighetsägaren Patrik Jörnklev hade inte betalt någon räkning under hela 2010 och skulden uppgick till över 120 000 kronor. Den 17 augusti skulle fjärrvärmen till de tre fastigheterna på Östergatan 12, Grönegatan 4 och Bangatan 6 ha stängts av. Därmed skulle hyresgästerna sakna både värme och varmvatten. Hyresgästföreningen gick då in med en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden samtidigt som man fick Rindi att vänta med avstängningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Inför förhandlingen i hyresnämnden hade Jörnklev löst ut en fond och betalt sina skulder till Rindi. Fortfarande kvarstår dock ett krav på 36 000 kronor från fjärrvärmebolaget för deras advokatkostnader, men det kravet bestrids av Patrik Jörnklev.

Hyresgästföreningens chefsjurist Mats Lindahl är besviken över utgången i hyresnämnden.

Annons

– Det är fortfarande osäkert om fjärrvärmen stängs av nu när det inte blev någon tvångsförvaltning. I så fall får jag gå in med en ny ansökan, säger han.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

– Och hur mycket ska en fastighetsägare få slarva? Det är ju inte första gången detta händer, det var likadant 2008 och 2009.

Ägaren Patrik Jörnklev själv vill inte kommentera utfallet i nämnden.

Annons

– Jag har ingen kommentar. Jag har blivit så misshandlad i pressen.

Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.
Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.