Annons

Fastighetsägare slapp tvångsförvaltning

Tomelilla ​Hyresnämnden avslog på tisdagen Hyresgästföreningens begäran om tvångsförvaltning av tre fastigheter i Tomelilla. Ägaren, Patrik Jörnklev, hade innan förhandlingen hunnit betala sina skulder till fjärrvärmeleverantören och därmed fanns det ingen grund för tvångsförvaltning ansåg nämnden.

​- I korthet kan man säga att det väl inte är den ultimata värden som har sådana här skulder men eftersom det i dagsläget inte finns några obetalda förbrukningsavgifter så finns det ingen grund för tvångsförvaltning,  motiverar hyresrådet Paula Lundberg beslutet.

Det var  i somras som fjärrvärmebolaget Rindi Syd AB fick nog. Fastighetsägaren Patrik Jörnklev hade inte betalt någon räkning under hela 2010 och skulden uppgick till över 120 000 kronor. Den 17 augusti skulle fjärrvärmen till de tre fastigheterna på Östergatan 12, Grönegatan 4 och Bangatan 6 ha stängts av. Därmed skulle hyresgästerna sakna både värme och varmvatten. Hyresgästföreningen gick då in med en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden samtidigt som man fick Rindi att vänta med avstängningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Inför förhandlingen i hyresnämnden hade Jörnklev löst ut en fond och betalt sina skulder till Rindi. Fortfarande kvarstår dock ett krav på 36 000 kronor från fjärrvärmebolaget för deras advokatkostnader, men det kravet bestrids av Patrik Jörnklev.

Hyresgästföreningens chefsjurist Mats Lindahl är besviken över utgången i hyresnämnden.

Annons

– Det är fortfarande osäkert om fjärrvärmen stängs av nu när det inte blev någon tvångsförvaltning. I så fall får jag gå in med en ny ansökan, säger han.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

– Och hur mycket ska en fastighetsägare få slarva? Det är ju inte första gången detta händer, det var likadant 2008 och 2009.

Ägaren Patrik Jörnklev själv vill inte kommentera utfallet i nämnden.

Annons

– Jag har ingen kommentar. Jag har blivit så misshandlad i pressen.

Läs ocksåGräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa detEn vildvuxen gräsmatta
Läs också Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.