HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsägarna vann första ronden om Varbergshyror

Varberg Hyresgästföreningen ville att hyresnämnden skulle avvisa Fastighetsägarnas ansökan om höjda hyror i Varberg. Men idag beslöt nämnden att gå på värdarnas linje.

Det var i februari i år som Fastighetsägarna, som förhandlar hyrorna för drygt 80 privata fastighetsägare i Varberg, valde att stranda årets förhandlingar med Hyresgästföreningen. Fastighetsägarna ville se hyreshöjningar på upp till fem procent, och att fastighetens läge i högre utsträckning skulle få påverka hyresnivån.

 

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Efter att man avbröt förhandlingarna med Hyresgästföreningen vände sig Fastighetsägarna till de enskilda hyresgästerna. Varje hushåll fick ett brev hemsänt, där man uppmanades att godkänna den föreslagna höjningen. Totalt har runt 1 400 hushåll valt att inte acceptera hyreshöjningen – varför saken gått till hyresnämnden.

Annons

 

Hyresgästföreningen har hela tiden menat att deras motpart Fastighetsägarna strandade förhandlingen på ett formellt sätt felaktigt sätt; man hade inte uppfyllt sin ”förhandlingsskyldighet.” Därför borde hyresnämnden avvisa Fastighetsägarnas ansökan om hyreshöjningar, menade man. Men idag beslöt alltså hyresnämnden i Göteborg att helt gå på hyresvärdarnas linje.

Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

 

Annons

Nästa steg är nu att själva hyreshöjningarna tas upp i hyresnämnden. Som en del i den processen kommer hyresnämnden att besöka ett antal fastigheter i Varberg under juni månad.

Läs också Sveriges största hyresuppgörelse strandar Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.