HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fel att säga upp psykiskt sjuk

Göteborg Trots sena hyror får en hyresgäst på Hisingen bo kvar i sin lägenhet. Hovrätten ser till hennes psykiska ohälsa, och att hon nu vidtagit åtgärder för att lösa sina problem.

I vintras beslöt hyresnämnden i Göteborg att en kvinna inte fick bo kvar i sin 2:a på Hisingen. Det var fastighetsägaren som hade vänt sig till nämnden efter att kvinnan varit rejält sen med hyran, flera gånger. Kvinnan själv dök inte upp i hyresnämnden när hennes ärende avgjordes.

Men beslutet överklagades till Svea hovrätt – och där ändrade man hyresnämndens dom.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Den här gången har kvinnan själv kommit med en förklaring till sina sena hyresbetalningar – att hon de senaste åren lidit av psykisk ohälsa, och sedan en tid tillbaka är sjukskriven. Sedan december har hon fått stöd av Socialtjänsten.

Kvinnan betonar dessutom att hon inte har några hyresskulder. Allt hon är skyldig fastighetsägaren är betalat – om än försenat.

I ljuset av detta väljer alltså Svea hovrätt – som är sista instans i hyresmål – att låta kvinnan behålla sitt kontrakt.

Läs ocksåVidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten"Person som håller för näsan och en domarklubba.

”Hon har nu vidtagit åtgärder som framstår som adekvata för att komma till rätta med problemen”, skriver hovrätten i sitt beslut.

Läs också Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.