HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fem barn gör att störande familj inte vräks

Alingsås Gap, skrik och klampande ända in på sena kvällen. Kvinnan och hennes familj har stört sina grannar. Men grannarna får stå ut. Kvinnan har fem barn, vilket Hyresnämnden menar gör det oskäligt att vräka henne.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Familjen har stört grannarna, men Hyresnämnden anser att det inte är rimligt att vräka en fembarnsfamilj.

Barnen stör grannarna, men de är också anledningen till att familjen får en chans till att bo kvar. Familjen, en mamma och hennes fem barn, bor i hyreslägenhet hos det kommunala bostadsbolaget Alingsåshem i Alingsås. Trots påpekanden från hyresvärden och hot om vräkning har familjen fortsatt att störa sina grannar. Det handlar om gap, skrik och klampande hela dagar och sena kvällar. Grannarna berättar också att det kastats ut föremål från balkongen.

Hyresvärden har försökt få familjen att tänka mer på sina grannar, har haft återkommande samtal med mamman och påpekat att det kan sluta med att hon och hennes barn får flytta från bostaden.

Läs ocksåParkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala

Kvinnan själv förnekar att de varit störande. Hon har berättat att tidigare bodde en väninna och hennes barn också i lägenheten, men sedan de flyttade har det blivit lugnt. Hon menar att det är grannarna som gaddat sig samman och klagat på allt, så fort barnen rör sig i lägenheten.

Hyresnämnden tycker att grannarnas berättelser är trovärdiga och att de störningar som det berättas om verkar vara sanna. Det handlar om omfattande störningar, skriver nämnden i sitt beslut.

”Starka skäl talar därmed för att hyresförhållandet ska upphöra” skriver nämnden. Det betyder att hyresvärden egentligen har rätt, och att kvinnan och hennes barn kan vräkas. Men så kommer tillägget att Hyresnämnden vid en sammanvägning av omständigheterna, kvinnan har fem hemmavarande barn, tycker att det inte är rätt att vräka dem. Det gör att det oskäligt att inte låta familjen bo kvar i lägenheten.

Läs ocksåDe bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss”Hyresgäster står på sin balkong.

Alingsåshems och grannarnas önskan att vräka familjen får därmed avslag och familjen får bo kvar.

Läs också Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor" Hård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.