Annons

Fest, bråk och musik – nu riskerar hyresgästen att åka ut

Helsingborg Grannar har tillkallat både polis, vaktbolag och lämnat klagomål hos hyresvärden. Men inget tycks få den festande hyresgästen att lugna sig. Nu har hyresvärden sagt upp kontraktet.
Foto: Pixabay

Hyresgästen hyr en trea på 78 kvadrat i Helsingborg sedan juni 2017. Men det var först två år senare den 24 maj 2019 som störningarna enligt grannarna tog sin början i form av musik och högljudda diskussioner. Sedan dess ska störningarna ha rullat på med jämna mellanrum vilket gjort det omöjligt för grannarna att sova. I skrivelsen till hyresnämnden redovisas totalt 11 störningstillfällen. Vissa så pass allvarliga att polis tillkallats och omhändertagit hyresgästen.

En granne skriver i sin störningsdagbok om en ”kvinna som skriker och gråter hysteriskt. Mannen skriker tillbaka. Hörs som möbler som flyttas runt, samt att de bråkar fysiskt med varandra. Detta fortgår under hela natten från söndagen kl. 23:00 tom måndag morgon 03.00.”

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En annan gång tillkallas ett vaktbolag som konstaterar en störning och uppmanar hyresgästen att lugna ner sig. Men det har ingen effekt och grannar ringer efter polisen som går in i lägenheten klockan 05:45 på morgonen.

Annons

De störningar som beskrivs av hyresvärden i skrivelsen till hyresnämnden är högljudda diskussioner, hög musik, fester, höga ljud av dunsar i vägg och golv, bråk, skrik, svordomar och slagsmål.

I september 2019 träffas hyresgästen och värden för att diskutera störningarna. Mannen lovar då enligt värden att vidta rättelse. Men redan efter en månad bryts löftet. Då skickar hyresvärden ut ett rättelsebrev och uppmanar hyresgästen att upphöra med störningarna. Det är lugnt i två månader men den 18 januari är det dags för en ny fest. Den 27 februari sägs kontraktet upp.

Annons
Läs ocksåKartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt

Den 9 juni möts parterna i hyresnämnden i Malmö. Socialnämnden är informerade om uppsägningen.

Läs också Psykisk terror när grannen dansar Så hanterar du en störande granne Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.