HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick räkning på 177 000 – men ingen säkerhetsdörr

Tyresö En felaktig upphandling av säkerhetsdörrar blir kostsam för Tyresö Bostäder. Bolaget står utan dörrar och Nacka Tingsrätt dömer bolaget att betala 177 000 kronor i skadestånd till Svenska Skydd.
Foto: Kenneth Samuelsson
När Tyresö Bostäder skulle byta ut gamla dörrar slutade det med skadestånd på 177 000 kronor.

 

Hem & Hyra skrev redan 2016 en artikel där Tyresö Bostäders vd Maria Öberg meddelade att 800 hyresgäster skulle få sina slitna dörrar utbytta mot säkerhetsdörrar.

Läs ocksåInstallation av 800 säkerhetsdörrar försenas

Men när upphandlingen var klar visade det sig att det bolag som vann upphandlingen inte uppfyllde de säkerhetskrav som ställts i upphandlingen.

Följden blev att bolaget, Svenska Skydd som också var med och slogs om kontraktet, överklagade upphandlingen. Svenska Skydd vann enligt ett beslut i Förvaltningsrätten 2017 och har därefter krävt skadestånd av Tyresö Bostäder för kostnader i samband med överklagandet.

I en dom den 26 april 2018, som inte har överklagats och därmed vunnit laga kraft, beslutas att Tyresö Bostäder ska betala 177 000 kronor till Svenska Skydd.

Läs ocksåTyresö Bostäder installerar 800 säkerhetsdörrar

Torbjörn Svahn, vd på Svenska skydd, är nöjd.
– Klart som tusan att det är skönt att vi får rätt och får våra kostnader ersatta, det här är så felaktigt gjort, säger han.

Hem & Hyra har försökt nå Tyresö Bostäders vd Maria Öberg vid flera tillfällen utan att lyckas. Bolagets ordförande Leif Kennerberg, (KD), säger sig inte känna till skadeståndet och dess detaljer och vill därför inte kommentera ärendet.

Tyresö Bostäder avbröt upphandlingen av säkerhetsdörrar förra året.

Läs ocksåBolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp
Läs också Hyresvärdar krymper efter nyår Tyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.