HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fick tillbaka 33 000 kronor

Göteborg En kvinna i Göteborg betalade på tok för mycket för bostadsrätten hon hyrde i andra hand. Tack vare ett beslut i hyresnämnden får hon tillbaka överhyran.

Nyligen infördes en ny lag som gäller när någon hyr ut en bostad i egen ägo. Numera har hyresgästen inte längre rätt att kräva tillbaka pengar om det i efterhand visar sig att hyran varit oskäligt hög.

Men en kvinna i Göteborg hann få upprättelse bara några dagar innan den nya lagen började gälla.

Annons
Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Då hade hon under ett års tid hyrt en bostadsrätt i Majorna i andra hand. Efter hand hade hon dock upptäckt att månadshyran som lägenhetens ägare begärde låg flera tusenlappar högre än vad som kan anses rimligt.

Genom en överenskommelse med värden, som också bekräftas genom ett beslut i hyresnämnden, får kvinnan nu tillbaka 33 000 kronor i återbetald hyra.

Annons
Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Så måste du göra för att få en bostad i andra hand: "Gäller att sälja in sig själv" Efter Hem & Hyras granskning: Ministern lovar ändra lagen
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.