Annons

Flensbo ville inte ha nytt kök – förlorade i hyresnämnden

Flen Mannen tyckte det var onödigt att byta ut hans kök. Därför protesterade Flensbon när 60-talshuset han bor i skulle åtgärdas.
Foto: Monika Steczkó

Bostadsbolaget, Flens Bostads AB, planerar ett stambyte i huset samtidigt som man ska byta ut köksutrustningen och förse badrummen med nya ytskikt.

Men en av hyresgästerna motsatte sig planerna på att rusta hans kök. Saken togs därför till hyresnämnden i Västerås där mannen förklarade att köket hade åtgärdats för några år sedan. Det hade gjorts i samband med en översvämning hos grannen. Därför fanns det ingen anledning att byta ut köksutrustningen, menade han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessutom förklarade Flensbon att han har många tillhörigheter i lägenheten och att han på grund av hälsoskäl inte orkade flyttade dem i samband med renoveringen. Han skulle behöva anlita någon att flytta prylarna och det hade han inte råd med.

Annons

Att bostadsbolaget erbjöd sig att hjälpa till med att plocka undan sakerna vid renoveringen förändrade inte hans inställning.

Nu hade mannen ingen framgång i domstolen. Hyresnämnden ger Flens Bostads AB rätt att utföra alla de planerade åtgärderna. Domstolen slår bland annat fast att en enskild hyresgäst inte kan ställa särskilda villkor för att hen ska godkänna förbättringsarbeten.

Annons
Läs ocksåBättre i Flen men inte bra
Läs också Ny hyresmodell ger stora variationer i Flen Högst byggtempo i snabbväxande Knivsta Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.