HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flensbo ville inte ha nytt kök – förlorade i hyresnämnden

Flen Mannen tyckte det var onödigt att byta ut hans kök. Därför protesterade Flensbon när 60-talshuset han bor i skulle åtgärdas.
Foto: Monika Steczkó

Bostadsbolaget, Flens Bostads AB, planerar ett stambyte i huset samtidigt som man ska byta ut köksutrustningen och förse badrummen med nya ytskikt.

Men en av hyresgästerna motsatte sig planerna på att rusta hans kök. Saken togs därför till hyresnämnden i Västerås där mannen förklarade att köket hade åtgärdats för några år sedan. Det hade gjorts i samband med en översvämning hos grannen. Därför fanns det ingen anledning att byta ut köksutrustningen, menade han.

Läs ocksåBättre i Flen men inte bra

Dessutom förklarade Flensbon att han har många tillhörigheter i lägenheten och att han på grund av hälsoskäl inte orkade flyttade dem i samband med renoveringen. Han skulle behöva anlita någon att flytta prylarna och det hade han inte råd med.

Att bostadsbolaget erbjöd sig att hjälpa till med att plocka undan sakerna vid renoveringen förändrade inte hans inställning.

Nu hade mannen ingen framgång i domstolen. Hyresnämnden ger Flens Bostads AB rätt att utföra alla de planerade åtgärderna. Domstolen slår bland annat fast att en enskild hyresgäst inte kan ställa särskilda villkor för att hen ska godkänna förbättringsarbeten.

Läs ocksåNy hyresmodell ger stora variationer i Flen
Läs också Högst byggtempo i snabbväxande Knivsta Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Pojkvän flyttar – hyresgäst får behålla kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.